Neviditeľné mesto

Julia Dahl

SVK Slovensky Lindeni2019/05

Kniha: Neviditeľné mesto - 1. vydanie - Julia Dahl
Mladá novinárka sama pátra po vrahovi
Katalógové číslo: 358822 viac »
A navyše získate 12 vernostných bodov
Séria kníh: Rebekah Roberts
Rebekah Roberts
Titul je zaradený v tejto sérii
12,99
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Neviditeľné mesto

Zostane vražda mladej ženy v tajomnom prostredí chasidskej komunity nevyriešená?

Pár mesiacov po tom, ako sa Rebeka narodila, ju jej mama, chasidská Židovka z Brooklynu, opustila a vrátila sa k svojmu náboženstvu. Ani Rebeka, ani jej otec o nej odvtedy nepočuli. Dievčatko vychoval otec.

Teraz Rebeka čerstvo spromovala a presťahovala sa do New Yorku, aby si splnila sen a stala sa novinárkou vo veľkomeste. Láka ju aj myšlienka byť bližšie pri matke, ktorá pravdepodobne stále žije v chasidskej komunite v Brooklyne.

Rebeku ako reportérku na voľnej nohe zavolajú, aby napísala o prípade zavraždenej chasidskej ženy. Rebeka zistí, že medzi newyorskou políciou a ultra-ortodoxnou židovskou komunitou existuje nepísaná dohoda, podľa ktorej to, čo sa stane v tejto uzavretej komunite, si ona vyrieši sama, polícia sa do toho nebude miešať. Hrozí, že vražda chasidskej ženy nikdy nebude vyšetrená, pochovajú ju bez pitvy a vrah unikne bez trestu. Rebeka sa pustí do vyšetrovania na vlastnú päsť.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
358822
Názov
Neviditeľné mesto
EAN/ISBN
9788056610329
Forma
viazaná s laminovaným poťahom
Poznámka
1. vydanie
Autor
Julia Dahl
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/05
Rozsah
296
Rozmer
130 x 200 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB
05.08.2020 10:17:36

Toto je zvláštny príbeh. Aj keď je v ňom mŕtvola ženy, kniha nie je o vyšetrovaní vraždy. Mňa skôr tento príbeh zaujal opisom spôsobu života ultraortodoxných Židov – chasidov. Niektoré ich zásady sú nepochopiteľné a v 21. storočí aj zaváňajúce niečím nehumánnym, až zvráteným. Mŕtva žena je manželkou bohatého Žida vlastniaceho šrotovisko. Ženu pochovajú bez pitvy, vypočúvanie viazne a celé to speje do zabudnutia. Nebyť hlavnej hrdinky, novinárky Rebeky, ktorá prišla o vražde napísať. Pre ňu je to aj niečo osobné. Jej matka patrila k chasidom. Je to príbeh o spôsobe života jednej komunity ľudí, ktorá je veľmi pevne zomknutá, drží sa zásady, že čo sa udeje v jej vnútri, to aj vnútri zostane. Odporúčam prečítať.