Šesť stupňov

O našej budúcnosti na horúcejšej Zemi

Mark Lynas

Ing.Marian Sumsala2009

Kniha: Šesť stupňov - O našej budúcnosti na horúcejšej Zemi - Mark Lynas
Katalógové číslo: 214589 viac »
4,73

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Šesť stupňov

O našej budúcnosti na horúcejšej Zemi

Vedci predpovedajú, že v priebehu tohto storočia stúpnu globálne teploty o tri až šesť stupňov. Ale čo bude vlastne takýto nárast teploty znamenať? Mark Lynas po prvýkrát prináša hlavné vedecké predpovede a stupeň po stupni ukazuje, ako sa bude meniť život na horúcejšej Zemi. Odhaľuje, prečo v južnej Európe, Austrálii a na západe USA pravdepodobne nebudú môcť žiť ľudia. Ukazuje zmätok a skazu, ku ktorým dôjde, pokiaľ neprijmeme naliehavé kroky na zníženie emisií skleníkových plynov a vysvetľuje, ako sa môžeme vyvarovať najhorších dopadov. Je to čítanie, ktoré prináša vytriezvenie. Ale môžeme sa brániť, len ak vieme. Kniha, za ktorú Mark Lynas získal prestížnu Cenu pre vedecké knihy britskej Kráľovskej spoločnosti. Bola preložená už do 12 jazykov. Je určená každému, kto sa chce dozvedieť viac o zmene podnebia.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
214589
Názov
Šesť stupňov
Podnázov
O našej budúcnosti na horúcejšej Zemi
EAN/ISBN
9788097007782
Forma
Brožovaná
Autor
Mark Lynas
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2009
Rozsah
381
Rozmer
147×210
Hmotnosť
0,35
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 5 z 5
27.03.2014 21:42:59

Kniha, ktorú som si prečítala dvakrát. Nie že by som jej nerozumela na prvýkrát, ale po jej prečítaní mi veľa vecí nedalo pokoj. Je neuveriteľne priamočiaro napísaná, v širokých súvislostiach. Popritom zrozumiteľne aj pre laickú verejnosť. Niektoré veci ma doslova ohromili. Tak som sa do nej pustila ešte raz s ceruzkou v ruke a začala si robiť poznámky. Potom som hľadala k tomu fakty a overovala. Nemôžem povedať, že je to pre mňa nová téma – globálne otepľovanie – čítam o tom všetko, čo sa dá. Ale toto je niečo iné. Kniha mi dala úplne nový pohľad na veci z pohľadu spotreby energie, poskytla mi iný uhol pohľadu. Dočítala som ju asi pred dvoma týždňami a v rámci mesiaca knihy som o nej rozprávala ôsmakom a deviatakom. Že sa Zem oteplí o 3°C, alebo o 6°C? No a? Aj dospelí väčšinou len hodia rukou. Nie je to pre nich nič, čím by sa mali zaoberať. Preto by si povinne mali všetci túto knihu prečítať. To čo čaká ľudstvo, lebo svetová ekonomika nad otepľovaním tiež len hádže rukou, je veru nie svetlá a optimistická budúcnosť. I keď autor píše (bolo to v roku 2009): „... nič z budúcnosti ešte nie je vyryté do kameňa, stále máme moc – aj keď sa každým dňom zmenšuje – zmeniť záver tejto strašnej drámy.“ Žiaľ nemám pocit, že by sme ho chceli zmeniť. Naša spotreba energie stále závratne stúpa a niektoré „ekologické“ snahy našich politikov vyznievajú komediálne (EÚ zakáže vysávače s vyšším príkonom). Asi by tiež mali povinne čítať takéto knihy. Ale autor v jednej z kapitol Stavy popierania (už v 6°C oteplení) píše práve o tom, že „...naša vývojová psychológia nepredpokladá, že dnes budeme reagovať na hrozby, ktoré môžeme odložiť na zajtra.“ Vlastne celú knihu úžasne vystihuje jedna myšlienka: „... je to ako hranie ruskej rulety s Lugerom namiesto revolvera. Jeden náboj, jedna komora – a my stláčame spúšť.“ Titul by si zaslúžil veľmi veľkú publicitu, lebo aj keď veľa vecí v ňom opísaných sú modelové situácie, alebo vyrátané predpoklady, nedá sa poprieť že tam spejeme. Ale radi to popierame. ODPORÚČAM prečítať všetkým.