Technické pamiatky

Kniha: Technické pamiatky - Ladislav Mlynka, Katarína Haberlandová
Katalógové číslo: 63271 viac »
8,84

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Technické pamiatky

Slovensko, hoci sa historicky vníma ako poľnohospodárska krajina, je aj krajinou bohatou na technické pamiatky. Tie, ktoré zostali na Slovensku ako svedectvo nielen banskej, ale aj inej priemyselnej výroby sú dnes azda najohrozenejšou časťou pamiatkového fondu. Za posledné roky priam zmizlo množstvo týchto pamiatok bez dôkladnej dokumentácie ich významných súčastí a ďalšie z nich chátrajú pred našimi očami. Z tohto dôvodu vznikla táto publikácia o ochrane vzácneho pamiatkového fondu, ktorý máme ukrytý v slovenských technických pamiatkach a dúfame, že propagáciou týchto kultúrnych pamiatok prispejeme k zdokumentovaniu ich stavu a priebehu revitalizácie ako aj k zlepšeniu povedomia obyvateľstva v súvislosti s ich ochranou a regeneráciou. Z hľadiska kultúrno-historických pamiatok a atrakcií cestovného ruchu sú síce technické pamiatky možno najmenej atraktívne, avšak každá z nich skrýva v sebe kus histórie krajiny a má neopakovateľné čaro. Na Slovensku ich máme niekoľko stoviek a medzi nimi majú najväčšie zastúpenie mlyny, vodné nádrže, banské diela a mosty. Viaceré z nich sú aj cieľom mnohých turistických výletov a súčasťou turistických trás a myslíme si, že aj ich návštevník ocení ak sa dozvie o nich čo najviac. Texty o technických pamiatkach sú doplnené o staré pohľadnice, mapky a samozrejme nechýbajú ani súčasné fotografie.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
63271
Názov
Technické pamiatky
EAN/ISBN
9788089226436
Autor
Ladislav Mlynka, Katarína Haberlandová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2007/12
Edícia
Kultúrne Krásy Slovenska
Rozsah
108
Rozmer
170×230×10
Hmotnosť
0,36
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Technické pamiatky zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.