Parks and gardens

Natália Režná

GBR Anglicky DAJAMA2010

Kniha: Parks and gardens - Natália Režná
Katalógové číslo: 84156 viac »
10,62

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Parks and gardens

Jednou z noviniek edície Kultúrne Krásy Slovenska bude kniha Parky a záhrady. Ako napovedá sám názov, jej obsahom sú diela záhradnej a krajinnej architektúry, ktoré vznikli rukou človeka a sú odrazom obdobia ich vzniku. Termíny park a záhrada sa navzájom prelínajú, takže niekedy ich nie je možné presne oddeliť, avšak to ani nie je cieľom tejto knihy. Postupom času sa totiž menili ich majitelia, dobový vkus a predovšetkým funkcia. Zmena vzhľadu spôsobila, že v súčasnosti sa z niektorých reprezentatívnych záhrad stali verejnosti prístupné parky a mnohé záhrady plynule prechádzajú do prírodno-krajinárskych parkov. Sú jedným zo znakov slovenskej krajiny a ich početnosť dodáva Slovensku prirodzené čaro a pôvab. Viaceré parky a záhrady sú symbolom jednotlivých lokalít Slovenska a patria k známym výletným cieľom. Z tohto dôvodu sme sa podujali vybrať tie, ktoré zaujmú predovšetkým z vizuálno-estetického hľadiska a majú aj zaujímavú históriu. Publikácia Parky a záhrady je knihou o pokladoch umu a šikovnosti našich predkov, ktorý bol pretavený do nádherných záhradných a krajinárskych kompozícií. Je určená nielen milovníkom záhradnej architektúry alebo prírody, ale aj širokej verejnosti. Poukazuje na kultúrne a prírodné hodnoty, ktoré ukrývajú vybrané lokality, a dúfa, že ich propagáciou prispeje k zlepšeniu povedomia obyvateľstva v súvislosti s ich ochranou a regeneráciou.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
84156
Názov
Parks and gardens
EAN/ISBN
9788089226832
Autor
Natália Režná
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2010
Edícia
Cultural Heritage of Slovakia
Rozsah
128
Rozmer
160×237×0
Hmotnosť
0,45
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Parks and gardens zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.