Dejiny SAV (2. doplnené vydanie)

Dušan Kováč

SVK Slovensky VEDA2023

Kniha: Dejiny SAV (2. doplnené vydanie) - Dušan Kováč
Katalógové číslo: 484313 viac »
Ušetríte až 5,42 € z bežnej ceny 45,00
A navyše získate 39 vernostných bodov
39,58
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Dejiny SAV (2. doplnené vydanie)

Roku 2023 si Slovenská akadémia vied pripomínala 70. výročie svojho vzniku. V porovnaní s tradičnými akadémiami, ako je napríklad francúzska, ale aj akadémiami vied susedných krajín, je SAV pomerne mladá inštitúcia. Sedemdesiat rokov už ale predstavuje obdobie, ktorá je hodné pozornosti historikov. O dejinách slovenskej akadémie sa, pravdaže, písalo aj v minulosti, chýbalo však dielo, ktoré by zachytávalo celé dejiny SAV v ich komplexnosti od jej vzniku (vrátane predhistórie) až do súčasnosti. Na túto úlohu sa podujali pracovníci Historického ústavu SAV a Archívu SAV. Výsledkom ich práce je dielo, ktorého ambíciou je poskytnúť syntetický a ucelený pohľad na vývoj tejto významnej slovenskej vedeckej inštitúcie.

Vedecký výskum je v každej spoločnosti súčasťou celospoločenského vývoja a vyjadrením potrieb každej spoločnosti poznávať svet v jeho rozmanitosti. Takéto bolo a je aj poslanie SAV. Na jej vývoji vidieť aj dramatický zápas o vedecké poznanie, ktoré si vedci – a o humanitných a spoločenských vedách to platí dvojnásobne – dokázali vyvzdorovať aj na nepriaznivých spoločenských okolnostiach.

Snahou autorov bolo podať historický vývoj v SAV vo všetkej zložitosti a protirečivosti. Práve na pozadí dramatických udalostí najmä 20. storočia možno realisticky zhodnotiť prínos akadémie do slovenskej a svetovej vedy a jej význam pre spoločnosť.

Titul sa predáva v kazetovom obale.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
484313
Názov
Dejiny SAV (2. doplnené vydanie)
EAN/ISBN
9788022420112
Forma
Pevná
Autor
Dušan Kováč
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023
Rozsah
1440
Rozmer
170×240
Hmotnosť
3,42
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
12%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Dejiny SAV (2. doplnené vydanie) zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.