Hrdina a hriešnik

Sága o Winstonovi Churchillovi, jeho rodine a bitke o Britániu

Erik Larson

SVK Slovensky Premedia2021/11

Kniha: Hrdina a hriešnik - Sága o Winstonovi Churchillovi, jeho rodine a bitke o Britániu - Erik Larson
Katalógové číslo: 422427 viac »
Ušetríte až 2,76 € z bežnej ceny 24,90
A navyše získate 22 vernostných bodov
22,14
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Hrdina a hriešnik

Sága o Winstonovi Churchillovi, jeho rodine a bitke o Britániu

V prvý deň nástupu Winstona Churchilla do úradu britského premiéra Hitler napadol Holandsko a Belgicko. Rozpadnuté Československo už bolo plne v moci nacistov a ich domácich prisluhovačov. Briti čelili smrteľnému nebezpečenstvu: ak sa im nepodarí urýchlene evakuovať svoju armádu z Dunkirku, Hitlerovi už nebude nič stáť v ceste a nemecké vojská budú pochodovať po Trafalgar Square. A potom nasledovalo dvanásť mesiacov nepretržitého bombardovania Londýna a ďalších miest, pričom zahynulo 45-tisíc Britov a bolo zničených viac ako dva milióny domov. Churchill musel navyše presvedčiť amerického prezidenta Roosevelta, že izolacionizmus nie je odpoveďou na búrku, ktorá sa schyľovala nielen nad Európou.

Erik Larson v ságe o tomto roku v živote Winstona Churchilla, jeho rodiny, jeho bezprostredného politického a sociálneho okolia v dramatických kulisách bitky o Britániu s dôverným poznaním archívneho materiálu, denníkov a odtajnených dokumentov britskej tajnej služby zručne prepája obecnú historicko-politickú líniu textu s osobnými peripetiami hlavnej postavy. Darí sa mu odkrývať Churchillovu historickú monumentálnosť a jedinečnosť, no súčasne aj jeho ľudskú slabosť a zraniteľnosť. Originalita Larsonovej knihy spočíva v dramatizácii Churchillovej osobnostnej a politickej robustnosti, výrečnosti, strategického rozhľadu a húževnatosti, ako aj jeho výnimočnej schopnosti byť vodcom národa v hodine jeho smrteľného ohrozenia.

Recenzie

O druhej svetovej vojne bolo napísaných veľa kníh, ale existuje iba jeden Erik Larson. Človek na tejto knihe musí obdivovať predovšetkým jej elektrizujúci štýl, vďaka ktorému sa literatúra faktu číta ako skutočný román s dramatickou zápletkou. Napriek tomu, že všetci vieme, ako sa to napokon skončilo, udrží tento fascinujúci príbeh čitateľovu pozornosť až po poslednú stránku.

NPR

Je to svieža, plynulá a hlboko ľudská kniha... Larson preukazuje neobvyklú schopnosť nájsť spojivo medzi mocnými a bezmocnými a zachytiť tie historické okamihy v živote miliónov bojujúcich o život, ktoré záviseli od rozhodnutí niekoľkých.

New York Times BookReview

Uhrančivo zobrazená história Churchillovho prvého roku na poste britského premiéra v kombinácii s jeho ľudskými slabosťami.

Kirkus Review

Kniha plná detailov, pri ktorých čitateľ žasne... Skvelý príklad spracovania historických faktov bez zbytočnej heroizácie a pátosu.

Lit Hub

Pri čítaní tejto objemnej knihy človek zrazu zabudne na čas.

Seattle Times

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
422427
Názov
Hrdina a hriešnik
Podnázov
Sága o Winstonovi Churchillovi, jeho rodine a bitk
EAN/ISBN
9788082420152
Forma
Pevná, s prebalom
Autor
Erik Larson
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/11
Rozsah
496
Rozmer
160×230
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Hrdina a hriešnik zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.