Profesori zločinu

Číslo policajného spisu 6/2023 (Páchateľ: neznámy)

Peter Šloser

SVK Slovensky IKAR2023/10

Kniha: Profesori zločinu - Číslo policajného spisu 6/2023 (Páchateľ: neznámy) - 1. vydanie - Peter Šloser
Šiesta šloserovka inšpirovaná skutočnosťou
Katalógové číslo: 476672 viac »
Ušetríte až 3,78 € z bežnej ceny 17,90
A navyše získate 14 vernostných bodov
Séria kníh: Krimi Petra Šlosera: Páchateľ neznámy
Krimi Petra Šlosera: Páchateľ neznámy
Titul je zaradený v tejto sérii
14,12
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Profesori zločinu

Číslo policajného spisu 6/2023 (Páchateľ: neznámy)

Peter Steinhübel, ktorý patril medzi prvých slovenských bosov, síce nevystupuje v tejto knihe, no ak by sa dožil dneška a prečítal by si ju, bol by spokojný, ako zločin rozkvitol a mafia slušne a transparentne riadi štát.

Peter Šloser v šiestej detektívke opäť otvorí trinástu komnatu a prevedie nás nepoznaným svetom policajného zákulisia a zločinu, s ktorým tridsať rokov aktívne bojoval. Autor, ktorý prežil horúce roky v NAKA (Národnej kriminálnej agentúre), nás núti zamyslieť sa, kto sú skutoční zločinci v systéme stavanom na zásadách spravodlivosti.

V príbehu inšpirovanom skutočnosťou prežijeme brutálnu vraždu podnikateľa v roku 2020, prestrelku členov bratislavských zločineckých skupín, vyšetrovanie špecifického prípadu karuselového podvodu a autor nezabudol ani na policajné špičky, ktoré sa spreneverili služobnej prísahe. Podarí sa vyšetrovateľom prísť na koreň spáchaných zločinov alebo zaúraduje vis maior, ktorá pred nich postaví neprekonateľnú bariéru? Snaha čestných mužov zákona je podobne ako v realite sťažená, pretože proti nim stoja ostrieľaní matadori, schopní vyučovať teóriu zločinu na vysokej škole.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
476672
Názov
Profesori zločinu
Podnázov
Číslo policajného spisu 6/2023 (Páchateľ: neznámy)
EAN/ISBN
9788055190655
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Peter Šloser
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023/10
Rozsah
456
Rozmer
200×125
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

PREDSLOV

Vražda.

Vražda je slovo, pri ktorom mrazí. Bez ohľadu na to, či je vopred premyslená, s lúpežným motívom, nájomná alebo došlo k usmrteniu v afekte. Na mieste činu zostane obeť, krv, zbraň a stopy, ktoré polícia následne vyhľadáva, zaisťuje, podrobuje expertíznemu skúmaniu. Rozbehne sa pátranie po páchateľovi, ktoré sa nekončí vždy úspešne, prípad zapadne prachom. Kriminalisti môžu obnoviť vyšetrovanie aj s odstupom rokov, ak zistia nové informácie alebo sa objaví nový svedok, ktorý políciu nasmeruje na stopu vraha. Čo& ak sa však svedok neobjaví ani sa nezistia nové skutočnosti? Správnu odpoveď si domyslí každý. Možno sa situácia v budúcnosti zmení, ak slovenskí policajti začnú po vzore iných štátov (Poľsko, Česko...) iniciatívne otvárať staré prípady, hľadať v nich odpovede, ktoré ich predchodcovia pred rokmi prehliadli.

V šiestej knihe zo svojho pera opisujem ďalšie kriminálne prípady, čím poskytujem čitateľom priestor na zamyslenie, či sa na Slovensku v určitom čase, na určitom mieste a za určitých okolností naozaj odohrali.

Nedočkavým čitateľom prezradím, že vyšetrovanie opisovaných zločinov nebude jednoduché, knižná chobotnica stále nemá odrezané všetky chápadlá a obávam sa, že tá skutočná nemá odrezané ani jedno.

KAPITOLA PRVÁ

Máloktorý pracujúci si dovolí chľastať do nemoty v strede týždňa a ráno byť spitý pod obraz boží. Podnikateľ Edo Šiška sa v posledných týždňoch pravidelne opíjal, z čoho nemala jeho manželka extra radosť, živiteľovi rodiny v tom však nedokázala zabrániť. Nepoznala dôvod, ani sa ho nepokúšala zistiť, považovala to za úlet od pracovných povinností, ktorých mal Edo na jedného človeka priveľa. Ako konateľ a spoločník v niekoľkých firmách sa musel obracať, ak chcel všetko ustriehnuť. Mal niekoľko asistentov, patril však do kategórie ľudí, ktorí verili len sebe. Takmer všetkých podozrieval, že ho chcú oklamať, okradnúť a podviesť. Azda jedinou osobou, ktorej okrem manželky dôveroval, bol Edo Mlynek. Mali spoločné obchodné záujmy a výborne si rozumeli, kvôli zhodnému krstnému menu ich všetci poznali pod prezývkami Veľký a Malý Edo. Staršieho, skúsenejšieho a ostrieľanejšieho Šišku prezývali Veľký Edo, aj keď pochádzal z Kolárova a Mlynek pôsobil v hlavnom meste. Výrazne sa odlišovali najmä povahami. Šiška sa okrem nedôverčivosti správal k drvivej väčšine ľudí povýšenecky, pôsobil autoritatívne, zamestnanci ho oslovovali pán šéf. Tvrdil, že vďaka vlastnostiam, bystrosti a predvídaniu v biznise dokázal finančne zabezpečiť rodinu na niekoľko pokolení. Naopak, jeho mladší kolega vystupoval priateľsky, niekedy pôsobil, že niektoré záležitosti berie na ľahkú váhu, v skutočnosti išlo o dokonalého pedanta, ktorý nič a nikoho nepodceňoval.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Profesori zločinu zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.