Recepty pre kardiakov
Chutné jedlá, ktoré pomôžu znížiť zlé tuky a hladinu cholesterolu v tele
Zlatica Beňová
Slovensky MAFRA•2023/06
Kniha: Recepty pre kardiakov
Chutné jedlá, ktoré pomôžu znížiť zlé tuky a hladinu cholesterolu v tele
Aj stravovanie môže byť súčasťou liečby pri rôznych diagnózach. Inak to nie je ani pri ochoreniach srdca a ciev. To, že si výberom vhodných potravín na náš tanier môžeme zlepšiť zdravotný stav a predchádzať rôznym závažným ochoreniam, už hovoria nielen vedci, ale aj lekári, športovci, výživoví poradcovia, ale aj samotní pacienti. Veď prejedanie či vysoko kalorická strava vedú k ateroskleróze, čo je postupné upchávanie ciev. Tento stav časom vedie k infarktu či mozgovej porážke. Ak si nedávate pozor na to, čo jete, dopracujete sa k obezite a s ňou sú spojené aj ďalšie zdravotné problémy: vysoký tlak, ťažkosti s kĺbmi, bolesťami žalúdka, dochádza k ničeniu pečene či obličiek. V skutočnosti to, čo jeme, ovplyvňuje každý orgán v našom tele. Jedlá v tejto knihe sú zostavené tak, aby pri ich konzumácii podporovali zdravie, veď jesť potrebujeme. Dúfam, že vás budeme inšpirovať nielen chutne jesť, ale aj viac sa zaujímať o svoje zdravie. Tak príjemné varenie.
Ukážka:
Polievka z červenej šošovice
Suroviny:
200 g červenej šošovice
45 g cibule
200 g mrkvy
10 g cesnaku
15 g olivového oleja
5 g rímskej rasce
3 g karí korenia
šťava a kôra z jedného malého citróna
čierne korenie
soľ
čerstvé bylinky
Postup:
1. Šošovicu niekoľkokrát premyjeme.
2. Cibuľu nakrájame nadrobno a restujeme ju na olivovom oleji.
3. Pokrájanú a očistenú mrkvu pridáme na spenenú cibuľku. Premiešame. Osolíme, ochutíme čerstvo
mletým korením, nastrúhaným cesnakom, rascou a karí.
4. Pridáme šošovicu, zalejeme vriacou vodou a varíme úplne domäkka.
5. Polievka má byť hustá, preto časť polievky rozmixujeme.
6. Dochutíme kôrou a šťavou z citróna. Podávame horúcu s nasekanými čerstvými bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou.
Vedeli ste?
· červená šošovica sa označuje aj za kráľovnú strukovín, pretože obsahuje omnoho viac bielkovín ako väčšina iných strukovín
· je skvelým zdrojom vitamínov B a železa
· je ľahko stráviteľná a nespôsobuje nadúvanie
· znižuje cholesterol, upravuje tlak a má tak pozitívny vplyv aj na zdravie srdca
Podrobnejšie info...
Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.
- Katalógové číslo
- 474314
- Názov
- Recepty pre kardiakov
- Podnázov
- Chutné jedlá, ktoré pomôžu znížiť zlé tuky a hladi
- EAN/ISBN
- 9788082540720
- Forma
- Neviazaná, bez prebalu, lesklá
- Poznámka
- 1. vydanie
- Autor
- Zlatica Beňová
- Druh tovaru
- Kniha
- Rok vydania
- 2023/06
- Rozsah
- 208
- Rozmer
- 170×238×18 mm
- Hmotnosť
- 0,65
- Stav
- U dodávateľa
- Dostupnosť
- Vyexpedujeme do 7 dní
- Sadzba DPH
- 10%
- Zľava
- 21%
Odporúčame mohlo by Vás zaujímať
Zákazníci, ktorí si kúpili Recepty pre kardiakov, si z kategórie Zdravá výživa na Literama.sk tiež často kupovali...
Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať
Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?