Recepty pre kardiakov

Chutné jedlá, ktoré pomôžu znížiť zlé tuky a hladinu cholesterolu v tele

Zlatica Beňová

SVK Slovensky MAFRA2023/06

Kniha: Recepty pre kardiakov - Chutné jedlá, ktoré pomôžu znížiť zlé tuky a hladinu cholesterolu v tele - 1. vydanie - Zlatica Beňová
Katalógové číslo: 474314 viac »
Ušetríte až 3,90 € z bežnej ceny 18,50
A navyše získate 14 vernostných bodov
14,60
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Recepty pre kardiakov

Chutné jedlá, ktoré pomôžu znížiť zlé tuky a hladinu cholesterolu v tele

Aj stravovanie môže byť súčasťou liečby pri rôznych diagnózach. Inak to nie je ani pri ochoreniach srdca a ciev. To, že si výberom vhodných potravín na náš tanier môžeme zlepšiť zdravotný stav a predchádzať rôznym závažným ochoreniam, už hovoria nielen vedci, ale aj lekári, športovci, výživoví poradcovia, ale aj samotní pacienti. Veď prejedanie či vysoko kalorická strava vedú k ateroskleróze, čo je postupné upchávanie ciev. Tento stav časom vedie k infarktu či mozgovej porážke. Ak si nedávate pozor na to, čo jete, dopracujete sa k obezite a s ňou sú spojené aj ďalšie zdravotné problémy: vysoký tlak, ťažkosti s kĺbmi, bolesťami žalúdka, dochádza k ničeniu pečene či obličiek. V skutočnosti to, čo jeme, ovplyvňuje každý orgán v našom tele. Jedlá v tejto knihe sú zostavené tak, aby pri ich konzumácii podporovali zdravie, veď jesť potrebujeme. Dúfam, že vás budeme inšpirovať nielen chutne jesť, ale aj viac sa zaujímať o svoje zdravie. Tak príjemné varenie.

Ukážka:

Polievka z červenej šošovice

Suroviny:

200 g červenej šošovice

45 g cibule

200 g mrkvy

10 g cesnaku

15 g olivového oleja

5 g rímskej rasce

3 g karí korenia

šťava a kôra z jedného malého citróna

čierne korenie

soľ

čerstvé bylinky

Postup:

1. Šošovicu niekoľkokrát premyjeme.

2. Cibuľu nakrájame nadrobno a restujeme ju na olivovom oleji.

3. Pokrájanú a očistenú mrkvu pridáme na spenenú cibuľku. Premiešame. Osolíme, ochutíme čerstvo

mletým korením, nastrúhaným cesnakom, rascou a karí.

4. Pridáme šošovicu, zalejeme vriacou vodou a varíme úplne domäkka.

5. Polievka má byť hustá, preto časť polievky rozmixujeme.

6. Dochutíme kôrou a šťavou z citróna. Podávame horúcu s nasekanými čerstvými bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou.

Vedeli ste?

· červená šošovica sa označuje aj za kráľovnú strukovín, pretože obsahuje omnoho viac bielkovín ako väčšina iných strukovín

· je skvelým zdrojom vitamínov B a železa

· je ľahko stráviteľná a nespôsobuje nadúvanie

· znižuje cholesterol, upravuje tlak a má tak pozitívny vplyv aj na zdravie srdca

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
474314
Názov
Recepty pre kardiakov
Podnázov
Chutné jedlá, ktoré pomôžu znížiť zlé tuky a hladi
EAN/ISBN
9788082540720
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Zlatica Beňová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023/06
Rozsah
208
Rozmer
170×238×18 mm
Hmotnosť
0,65
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Recepty pre kardiakov zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.