Rozprávky zo Sezamu

Bolesław Leśmian

SVK Slovensky Petrus2021

Kniha: Rozprávky zo Sezamu - Bolesław Leśmian
Katalógové číslo: 428415 viac »
Ušetríte až 2,02 € z bežnej ceny 10,00
A navyše získate 7 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
7,98
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Rozprávky zo Sezamu

Rozprávky zo Sezamu sú prerozprávaním známych príbehov z tisíc a jednej noci. Pre detského čitateľa ich upravil významný poľský básnik Bolesław Leśmian. Prvý raz vyšli v roku 1912, kedy vyšla aj Leśmianova prvá básnická zbierka. Aj v nej sa javí očarenie zázračnosťou, ktorou sú preniknuté Rozprávky zo Sezamu.

Čary sú všade na každom mieste a v každom čase, hovorí básnik rozprávač v jednej rozprávke. S tým sa nedá nesúhlasiť, v rozprávke je to iste tak. Ale hoci sú tieto príbehy plné zázrakov a čarov, divu a obdivu, básnik ich rozpráva s jemným humorom. Uťahuje si aj z postáv, ktoré nám predstavuje ako sympatické. Aj ony majú svoje ľudské chybičky. Ich príhody sú niekedy strašidelné, ale čo je dôležité, vždy majú dobrý koniec.

Kniha v Poľsku vyšla v mnohých a mnohých vydaniach naposledy v roku 2021. Do slovenčiny ju preložil Jozef Fabuš a o to, aby sa kniha zapáčila aj slovenskému čitateľovi sa výraznou mierou postarala pôvabnými ilustráciami maliarka Katarína Smetanová.

Okrem bežného nákladu vychádza aj limitovaná edícia 100 kusov v zmenenej úprave a s krásnym obrázkom Katky Smetanovej navyše. Vychádza v edícii PROLES.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
428415
Názov
Rozprávky zo Sezamu
EAN/ISBN
9788089913664
Forma
Pevná
Autor
Bolesław Leśmian
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021
Rozsah
336
Rozmer
175×220
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Rozprávky zo Sezamu zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.