Klinická biochémia

Vybrané kapitoly

Eva Ďurovcová; Mária Mareková; Angela Molčányiová; Ladislav Turecký

SVK Slovensky Osveta2020/06

Kniha: Klinická biochémia - Vybrané kapitoly - Eva Ďurovcová; Mária Mareková; Angela Molčányiová; Ladislav Turecký
Katalógové číslo: 391868 viac »
Ušetríte až 5,02 € z bežnej ceny 25,00
A navyše získate 19 vernostných bodov
19,98
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Klinická biochémia

Vybrané kapitoly

Predkladaná publikácia vznikla na základe požiadavky tak študentov medicíny, ako aj mladých lekárov pripravujúcich sa na atestáciu z vnútorného lekárstva, respektíve klinickej biochémie. Jej osnovou boli prednášky z predmetu klinická biochémia na UPJŠ v Košiciach, Lekárskej fakulte, ktorý sa tu vyučuje už viac ako desať rokov. Keďže rozsah predmetu je limitovaný, ani učebnica nepokrýva celú problematiku klinickobiochemickej diagnostiky, ale sústreďuje sa na poruchy iónovej a acidobázickej rovnováhy a základnú diagnostiku ochorení vybraných orgánov. Učebnica klinickej biochémie má ambíciu stať sa praktickou pomôckou pre študentov vyšších ročníkov medicíny a začínajúcich lekárov pri štúdiu základov laboratórnej medicíny. Mala by im uľahčiť zorientovanie sa v rutinne používaných klinicko-biochemických vyšetreniach, ktoré vyplývajú z dostupných odborných odporúčaní aj z medicínskej praxe. Pre lekárov a laboratórnych diagnostikov v špecializačnej príprave v odbore klinická biochémia by táto kniha mohla tvoriť odrazový mostík k podrobnejšiemu štúdiu laboratórnych metód a ich použitiu v rámci diagnostických a monitorovacích algoritmov. Ako každý medicínsky odbor, aj klinická biochémia sa rýchlo vyvíja a postupne sa integruje s ďalšími odbormi laboratórnej medicíny. Nové diagnostické metódy prenikajú hlbšie do podstaty biochemických mechanizmov ľudského organizmu, o slovo sa hlásia omické metódy. Nie je vylúčené, že laboratórne vyšetrenie budú o pár rokov výrazne odlišné od tých dnešných, kapitoly budú musieť byť aktualizované a nové dopísané v súlade so stavom up-to date. Nateraz by sme boli radi, ak by predkladaná kniha motivovala a inšpirovala novú generáciu lekárov k tomu, aby vstúpili do tejto dynamicky sa rozvíjajúcej oblasti medicíny. Zásluhou správne indikovaných laboratórnych vyšetrení budú mať lekári viac relevantných informácií o ochorení, z čoho bude profitovať predovšetkým pacient, ale i spoločnosť.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
391868
Názov
Klinická biochémia
Podnázov
Vybrané kapitoly
EAN/ISBN
9788080634896
Forma
Pevná
Autor
Eva Ďurovcová; Mária Mareková; Angela Molčányiová; Ladislav Turecký
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/06
Rozsah
301
Rozmer
170×240
Hmotnosť
0,93
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Klinická biochémia zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.