Insomnia

Čo ak by ste nikdy nemuseli spať?

Vladimíra Šebová

SVK Slovensky Citadella2016/06

Kniha: Insomnia - Čo ak by ste nikdy nemuseli spať? - Vladimíra Šebová
Katalógové číslo: 270839 viac »
Ušetríte až 2,40 € z bežnej ceny 11,90
A navyše získate 9 vernostných bodov
Séria kníh: Insomnia
Insomnia
Titul je zaradený v tejto sérii
9,50
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Insomnia

Čo ak by ste nikdy nemuseli spať?

Čo ak by ste nikdy nemuseli spať?

Snažím sa žiť normálny život, verte mi. Cez deň mi to ide. Rozdávam úsmevy, podpisy a zmluvy na nové knihy. Keď ale večer všetci odídu do sveta, v ktorom pre mňa nie je miesto, musím si nájsť nejakú zábavu...

25 rokov bez spánku... Viete si to predstaviť? Čo by ste robili so všetkým tým časom vy?

Len pred pár dňami som zistila, že nie som jediná. Stretla som ďalších nespiacich ľudí - insomnikov. Prijali ma do ich tajného klubu. Jedinou podmienkou je, že o insomnii musím mlčať.

Niečo ale nie je v poriadku. Niekto ma sleduje. Je to kvôli insomnii? Alebo mi dochádza čas tak, ako mi to kedysi predpovedali? Pôjdete so mnou?

Sara Nickson je mladá spisovateľka žijúca v Londýne, ktorá trpí totálnou insomniou - nikdy nespí. Zatiaľ čo je jej kariéra rozbehnutá, v osobnom živote sa jej nedarí. Všetko sa zmení, keď sa jej pokúsi niekto ublížiť a ona je nútená vyhľadať cudzinca, ktorého už mesiace sleduje. Ten jej povie pravdu, ktorá zmení jej život navždy.

1. časť sci-fi trilógie pre mladých dospelých.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
270839
Názov
Insomnia
Podnázov
Čo ak by ste nikdy nemuseli spať?
EAN/ISBN
9788081820298
Forma
Brožovaná
Autor
Vladimíra Šebová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/06
Rozsah
321
Rozmer
148×210
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Kapitola 1

Polnoc. Ležím nahá v obrovskej posteli, cezo mňa je prehodená ruka. Volá sa John? Josh? Bude to niečo také... Pomaly odfukuje po výkone,
ktorý nebol tak skvelý, ako som očakávala. A ako som si práve dnes zaslúžila.

Piata vydaná kniha za tento rok. Štrnásta v poradí. A konečne sa o mňa začali zaujímať aj médiá. Vydavateľ vo mne vidí zlatú hus, ktorá mu pravidelne znáša zlaté vajcia, zatiaľ čo sama si užívam akurát tak zvyšky ošklbaného peria. Na dnešnom krste mojej knihy sa tak doširoka usmieval, až som sa bála, že ma od radosti zje. Lenže z čoho by potom deťom platil školu, ha?

“Odchádzaš?” zamrmle, keď sa postavím z postele a začnem hľadať po zemi šaty.

“Áno, ráno mám prácu.”

“Mohla si zostať na noc...” a už zase spí.

Oblečiem si spodnú bielizeň a šaty, do ruky chytím pančuchy. Vytratím sa z obrovskej spálne tohoto Johna, Josha alebo koho. Chlapcom od marketingu sa v tejto dobe asi darí. Alebo pracuje v manažmente? Kto vie... Nezáležalo na tom pred hodinou, nezáleží na tom ani teraz.

Byt je veľký. Luxusne zariadený. Vysoké stropy, nízke očakávania od intelektu žien, ktoré si sem vodí, viem to. Cez presklenenú stenu dopadá dnu jasné svetlo mesiaca v splne, inak je všade tma. A ticho. Moje kroky tlmí mäkký koberec, do ktorého sa mi príjemne zabárajú bosé nohy. Prstami prechádzam po studených bielych stenách, hladkám ich, až mi na končekoch zostane jemný biely poprašok.

Vojdem do veľkého šatníku s desiatkami na mieru šitých oblekov a ručne robených topánok. Prehľadám niekoľko zásuviek a skríň. Je to bezpečné, počujem ako chrápe. Zľahka zatlačím do jednej zo zásuviek po mojom boku a keď sa otvorí, uvidím zbierku drahých hodiniek. Jedny si navlečiem na zápästie a sledujem ako sa v odraze mesiaca krásne ligocú. Poznám tieto typy mužov - drahé doplnky, lacné reči.

Prejdem do kuchyne a z košíka na ovocie si vezmem jablko. Vysadnem na studenú mramorovú kuchynskú linku a počas odkusovania z jablka zbežne prebehnem pootvárané listy, ktoré som našla na stole. Na výpise z účtu sa vyníma pekné niekoľkociferné číslo, keď ale vidím, za aké hlúposti míňa peniaze, vrátim list späť k ostatným. Ohryzok hodím do koša a oblížem zopár čistých lyžičiek a nožov.

V obývačke je na poličke uložených niekoľko zaprášených kníh. Prezrem si názvy na obálkach - samé blbosti. Zato plochá obrazovka televízora je obrovská. Ts ts ts... Ak by som tu niekde videla diaľkové ovládanie, skryla by som ho. Alebo aspoň vybrala batérie. Zvalím sa do pohodlného dizajnového kresla a navlečiem si pančuchy. Chvíľu tam len tak sedím a sledujem výhľad na centrum mesta cez presklenenú stenu. Vidím vrchol Big Benu aj Tower Bridge. Zdravia ma ako starí známi. Možno dnes ešte prídem. Do tichého bytu sa ozýva tikot nástenných hodín. Každé posunutie sekundovej ručičky mi príde ako vysmievanie.

Zo zeme zdvihnem kabelku, ktorú som pri náhlení sa do spálne odhodila. Prehodím si na seba kabát, obujem si lodičky a poberám sa k odchodu. Na stene pri vchodových dverách visí univerzitný diplom a niekoľko fotiek. Na jednej z nich pózuje na bielej pláži, na ďalšej stojí na horskom svahu. Možno to je aj celkom zaujímavý chlapík. Ale nie je pre mňa. A hlavne - ja nie som pre neho.

 

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.5 z 5.0
5
133.3%
(3)
4
0%
(0)
3
400.0%
(1)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Zdenka P. 5 z 5
13.06.2016 14:29:09

Myslím, že na vystihnutie tejto kníhy úplne stačí jedno slovo – Vynikajúca! Dej je strhujúci, postavy skutočne realistické, príbeh rozhodne zaujme aj ľudí, čo nemajú radi sci-fi knihy. Inteligentné a zábavné.


Matej 5 z 5
13.06.2016 14:36:40

Insomnia si zaslúži všetky superlatívy. Kniha je naozaj skvelá, udrží vás v napätí po celý čas, čo ju čítate. Na pohľad jednoduchý motív - mladá spisovateľka žijúca v Londýne, ktorá trpí totálnou insomnious, nikdy nespí. Kniha skrýva v sebe napätie, ktoré vám nedovolí knihu odložiť, kým nezistíte, čo sa vlastne naozaj stalo. Doporučujem.


René 5 z 5
23.09.2018 09:13:47

Skvelý sci-fi a ešte aj slovenský triler, ktorý som prečítal za dva dni. Počas čítania sa mi hnalo hlavou množstvo otázok: čo keby som sa na chvíľu (nie navždy) stal aj ja insomnikom? Aký dopad na môj život by to prinieslo?, atď... Nečudo, že moja mama sa zaujímala o to, čo tak dlho do noci čítam, hh. Ako som zistil na konci, kniha má aj pokračovanie, na ktoré sa v dohľadnej dobe určite vrhnem. Za mňa hodnotím 5/5 - skvele Vladka!!! Dúfam, že o tebe ešte budeme počuť veľa :)


Valéria 3 z 5
13.08.2021 09:00:39

Na túto knihu som bola veľmi zvedavá. Téma života bez spánku? Okrem samotnej insomnie ma zaujímalo, čo autorka týmto príbehom ponúkne čitateľovi. Nebolo to vôbec zlé čítanie,ale ani nič prevratné. Hlavnej hrdinky mi bolo ľúto, hlavne zo začiatku. Mala síce kariéru úspešnej spisovateľky detských kníh,no okrem brata (ktorý ju, mimochodom, dosť sebecky neraz "odpálkoval" a vyčítal jej, že nechce byť sama) bola celkom opustená a bez priateľov. Všetko sa zmenilo, keď náhodou stretla iných,sebe podobných ľudí… dialo sa dosť divných aj príjemných vecí, črtala sa romantická linka...bol tu však háčik. Škoda, že som sa akoby naladila na Vlaďku a všetky zvraty som odhadla skôr ako sa stali...to by mi ani tak neskazilo čítanie,no nič neočakávané sa nedostavilo. A to už mi trošku vadilo. Čo mi však klalo oči,boli nespisovné (počeštené?)slová...takto nespisovne už ani ja doma nehovorím a to je už čo povedať. Verím, že ďalšie časti série sú už na tom so slovenčinou lepšie...