Divoký rok

Denník mladého prírodovedca

Dara McAnulty

SVK Slovensky Absynt2022/04

Kniha: Divoký rok - Denník mladého prírodovedca - 1. vydanie - Dara McAnulty
Katalógové číslo: 435740 viac »
Ušetríte až 1,99 € z bežnej ceny 17,90
A navyše získate 15 vernostných bodov
15,91
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Divoký rok

Denník mladého prírodovedca

Sloboda, nespútaná radosť, všadeprítomná príroda, ale aj dych berúca úzkosť, nechcené sťahovanie či šikana. To je divoký rok štrnásťročného Daru McAnultyho, autistického chalana žijúceho s mamou, otcom, bratom Lorcanom, sestrou Bláthnaid a zachráneným anglickým chrtom Rosie v grófstve Down na východe Severného Írska. Jeho zápisky sú surové, úprimné, intenzívne. Divoké.

Objavte čaro prírody očami Daru, ochrancu prírody, aktivistu a vychádzajúcej hviezdy britskej literatúry, ktorý nadovšetko miluje svoju rodinu, prírodu a punk. Tieto tri veci sú v jeho živote poprepletané ako korene stromov, ktoré mu dávajú pevný základ ustáť aj tie najničivejšie búrky. Okrem otca, prírodovedca a ekológa, sú všetci v rodine autisti, a tak je to otec, na ktorého sa všetci spoliehajú pri odhaľovaní nielen tajomstiev prírody, ale aj ľudského sveta. Slovami Daru: Spolu sme pomerne excentrické a chaotické zoskupenie. Sme si blízki ako vydry. A schúlení jeden pri druhom kráčame svetom svojou vlastnou cestou.

Darov debutový denník mladého prírodovedca vás ohromí a zvláštnym spôsobom upokojí. Ako prechádzka v lese, beh pomedzi stromy alebo vystúp na vrchol hory. Toto je oslava života, prírody a rodiny. Toto je balzam na dušu. Toto je Divoký rok.

Nestáva sa často, aby tínedžeri vyhrávali prestížne literárne ceny. Darovi sa to však podarilo, a to rovno vo veľkom štýle. Dara McAnulty sa stal najmladším víťazom prestížnej literárnej ceny Wainwright Prize, ktorú udeľujú za najlepšie knihy o prírode. Kniha Divoký rok získala viaceré významné ocenenia, vrátane British Book Awards za najlepšiu non-fiction knihu či Post Irish Book Award pre nováčika roka.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
435740
Názov
Divoký rok
Podnázov
Denník mladého prírodovedca
EAN/ISBN
9788082033383
Forma
Brožovaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Dara McAnulty
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/04
Rozsah
292
Rozmer
150×200
Hmotnosť
0,43
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Divoký rok zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.