Krava nebeská

David Duchovny

SVK Slovensky IKAR2016/03

Kniha: Krava nebeská - David Duchovny
Katalógové číslo: 248505 viac »
Kolekcia titulov: PREKVAPČO

PREKVAPČO

Špeciálna akcia s názvom PR€KVAPČO vás príjemne prekvapí širokou ponukou kvalitných titulov vo veľmi priaznivých cenách. Zistiť viac...
0,95

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Krava nebeská

Elsie Bovaryová je celkom šťastná krava. Dlhé spokojné dni trávi jedením, odpočinkom a rozhovormi s najlepšou priateľkou, krásavicou Mallory. Raz v noci sa obe kravy vykradnú z kravína, no zatiaľ čo Mallory zaujíma iba flirtovanie s býkmi, Elsie láka farmársky dom. Cez okno uvidí farmárovu rodinu zhromaždenú okolo mihotavého svetla Škatuľového boha, teda televízora. Ten práve rozpráva o niečom, čo sa nazýva „priemyselný mäsokombinát“, a to, čo zdesená Elsie vidí, jej obráti celý doterajší kravský život naruby. Je len jedno riešenie: odísť do lepšieho, bezpečnejšieho sveta. Napríklad do Indie, kde sú kravy nedotknuteľné.

Na farme vzniká nesúrodá skupinka: Elsie, Jerry – vlastne Šalom, podráždený kanec, ktorý číta Tóru, lebo nedávno prestúpil na judaizmus, a Tom, uhladený (aspoň podľa neho) moriak, ktorý nevie lietať, ale zato zobákom ovláda iPhone. Títo traja, narýchlo prezlečení za ľudí a s ukradnutými pasmi, zamieria rovno na letisko. Elsie je naša nevinná, vtipná, uštipačná a duchaplná rozprávačka, Tom, ktorý sa napokon (v podstate) naučí lietať, si osvojí nemecký prízvuk a rozdáva psychiatrické rady a Šalom, ktorého odmietnu jeho vlastní ľudia v Jeruzaleme, nečakane spojí Izraelčanov a Palestínčanov.

Milé bytosti z pera Davida Duchovného ukazujú cestu k vzájomnému pochopeniu a prijatiu, ktoré náš svet zúfalo potrebuje.

Z anglického originálu Holy Cow (Farrar, Straus and Giroux, New York 2015) Preložila Diana Ghaniová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
248505
Názov
Krava nebeská
EAN/ISBN
9788055145112
Forma
Viazaná
Autor
David Duchovny
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/03
Rozsah
208
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss 4 z 5
27.03.2016 14:27:23

Mám rada, keď niekto dokáže stručne, výstižne a originálne podať dobrú myšlienku - a práve to sa podarilo Davidovi Duchovnemu v Krave nebeskej. Krava Elsie je naozaj netradičná rozprávačka. Keď k tomu pridáme spoločnosť židovského prasaťa a moriaka, ktorý drží diétu, aby prežil Deň Vďakyvzdania, dostanete rôznorodý a zábavný mix, aký sa len tak niekde nevidí. Táto kniha je na jednej strane nehorázne vtipná... Ibaže zároveň poukazuje na seriózne problémy. Nezvyčajné sú nielen postavy, ale aj forma. Zatiaľ čo Elsiino rozprávanie pripomína tradičnú prózu, priama reč je podávaná viac-menej vo forme scenára. To umocňuje dojem krátkeho, ľahkého čítania. Klamala by som, keby som tvrdila, že vás príbeh posadí na zadok alebo že je to povinné čítanie pre každého, ale za prečítanie podľa mňa stojí.