Všetky skvelé miesta

Jennifer Nivenová

SVK Slovensky IKAR2015/10

Kniha: Všetky skvelé  miesta - Jennifer Nivenová
Katalógové číslo: 245566 viac »
11,46

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Všetky skvelé miesta

Theodora Fincha trápia depresie. Každý deň premýšľa nad smrťou, no zároveň hľadá dôvody, prečo žiť. Violet Markeyová ráta dni do maturity, aby mohla ujsť z malého mesta, kde ju prenasledujú bolestné spomienky na sestrinu tragickú smrť. Navzájom sa nepoznajú, až kým sa obaja neocitnú na rímse školskej zvonice, s pohľadom upretým na chodník šesť poschodí pod nimi. Dole sa zhlukujú študenti a škodoradostne pobádajú Fincha, aby skočil. Na výčiny problémového študenta už sú zvyknutí. Čo tam však robí Violet? Keď dvojica napokon cúvne, na druhý deň sa v školských novinách objaví článok o hrdinke Violet, čo zachránila čudáka Fincha.

Nebolo to však naopak? Finch je novou známosťou uchvátený a Violet presvedčí, aby spolu pracovali na školskom projekte – túlali sa po Indiane a spoznávali jej neobjavené zákutia, všetky skvelé miesta, o ktorých mnohí ani netušia. Práve tam si uvedomia, že môžu byť sami sebou, zbaviť sa nálepiek, ktoré im dávajú tí, čo ich vôbec nepoznajú. Skrátka môžu byť konečne šťastní. Zdanie však občas klame, najmä ak je smútok priveľký...

Z anglického originálu All the Bright Places (Knopf, New York 2015) preložila Klára Kruteková.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
245566
Názov
Všetky skvelé miesta
EAN/ISBN
9788055144443
Forma
Brožovaná
Autor
Jennifer Nivenová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/10
Rozsah
344
Rozmer
145×227 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.5 z 5.0
5
200.0%
(2)
4
200.0%
(2)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Sue 4 z 5
28.10.2015 10:26:24

Od autorky som zatiaľ nič nečítala, ale kniha Všetky skvelé miesta ma hneď na prvý pohľad zaujala. Hoci som sa do čítania púšťala trochu skepticky, pretože som radšej nič neočakávala. NO príbeh ma nadchol a ja som ho chcela pomaly čítať, pretože som ho nechcela dočítať priveľmi rýchlo. Autorka svoje postavy vykreslila naozaj uveriteľne a reálne. V knihe sa riešia veci, o ktorých bolo už veľakrát písané, ale Nivenová tému šikany a inakosti pojala po svojom a tým ma zaujala. Pri tejto knihe som nevedela, čo mám robiť skôr, či sa smiať alebo plakať, pretože vo mne prebudila obrovskú škálu pocitov. Trochu som aj záver očakávala, no aj tak ma to poriadne zasiahlo. Po tejto knihe som si skutočne musela prečítať niečo veselé alebo menej depresívne, lebo som bola emočne totálne vyšťavená. Už teraz sa teším na to, keď si z autorkinho pera prečítam nový príbeh.


Neliss 4 z 5
29.10.2015 13:41:04

Všetky skvelé miesta by som opísala ako taký... pochmúrnejší príbeh s osobitým čarom a posolstvom. Točí sa prevažne okolo Violet a Fincha - ich interakcií, problémov a minulosti. Ich vzťah sa vyvíja pomaly a prirodzene, netreba sa báť žiadnej umelej osudovej lásky. Napriek tomu, že si títo dvaja pomáhajú, autorka sa nesnaží predstierať, že sa ich problémy dajú vyriešiť mávnutím čarovného prútika. Samotné postavy aj celková atmosféra sú zvláštne, ibaže dobre zvláštne, ak viete, čo mám na mysli. :D Nechýba ani pútavý štýl písania – nájdete tu veľa dialógov a málo zbytočných opisov, presne podľa mojej chuti. Pokiaľ vás kniha zaujala a máte pocit, že by sa vám mohla páčiť, určite jej dajte šancu. Už len kvôli Finchovi, ktorý je mojím novým obľúbeným čudákom.:)


Anna 5 z 5
02.07.2017 15:17:18

Táto kniha úplne zmenila moje myslenie a pohľad na svet.


Valéria 5 z 5
17.07.2021 11:13:39

Na pohľad dvaja úplne odlišní mladí ľudia, si však k sebe nájdu cestu. Kniha je plná smutných momentov, šťastných chvíľ, bojov s démonmi vo svojom vnútri, svetielok nádeje, že všetko raz bude dobré... Autorka používa nádherné myšlienky,ktoré dotvárajú silu príbehu. V tejto knihe nečakajte žiadny happy end, záver vás totálne rozdrví. Ak nie ste slabej povahy, aj tak sa vám zarosia oči. Aj túto knihu radím k 'must read' pre všetkých tínedžerov, pretože vždy tu pre vás niekto je! Vždy! Neuzatvárajte sa do seba a nezatvárajte oči pred niekým, kto vám podáva pomocnú ruku.