Európsky platobný rozkaz

Kniha: Európsky platobný rozkaz
Katalógové číslo: 212679 viac »
Ušetríte až 2,79 € z bežnej ceny 13,86
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,07
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Európsky platobný rozkaz

Cieľom práce je skúmanie v roku 2006 zavedeného inštitútu EPR ako nástroja medzinárodného vymáhania pohľadávok na trhu EU z hľadiska jeho efektívnosti a tým zlepšenia podnikateľského prostredia v členských štátoch. Tento inštitút sa stal prelomový tým, že ako prvý zaviedol nové, samostatné, alternatívne popri vnútroštátnym prostriedkom právnej ochrany voliteľné európske konanie a vytýčil tak smer pre ďalší vývoj. Prínos práce spočíva najmä v tom, že od zavedenia inštitútu EPR sa mu na teoretickej úrovni venovala malá pozornosť, o čom svedčí malý počet zdrojov, ktoré sa problematikou zaoberajú. Pre lepšie pochopenie inštitútu EPR bolo potrebné sa v analytickej časti práce venovať najmä skúmaniu východísk a podmienok pre výkon rozhodnutí a uznávanie rozhodnutí v medzinárodnom kontexte, v interakcii s príbuznými inštitútmi, najmä konaním o drobných nárokoch a európskym exekučným titulom pre nesporné nároky. Výsledkom kritického zhodnotenia sú na strane jednej nesporné prínosy tohto inštitútu, ako napríklad vykonateľnosť tohto rozhodnutia v každom členskom štáte bez ďalších administratívnych a právnych obmedzení, ako aj jeho nedostatky, ktoré nemožno ospravedlniť ani snahou o neprílišné zasahovanie EU do oblasti justície ako autonómnej oblasti členských štátov, súvisiacej so štátnou suverenitou.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
212679
Názov
Európsky platobný rozkaz
EAN/ISBN
9788074181788
Forma
Brožovaná
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013
Rozsah
129
Rozmer
170×240
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Európsky platobný rozkaz zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.