Connemara

Nicolas Mathieu

SVK Slovensky Inaque.sk2024/03

Kniha: Connemara - Nicolas Mathieu
Strhujúci príbeh o nenaplnených snoch, nečakaných druhých šanciach a láske
Katalógové číslo: 493114 viac »
Ušetríte až 5,62 € z bežnej ceny 27,99
A navyše získate 22 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
Kolekcia titulov: Knihy vydané s podporou FPU 2024

Knihy vydané s podporou FPU 2024

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Doplňte si svoje knižničné fondy knihami FPU zaradeného do zoznamu v roku 2024. Nájdete t… Zistiť viac...
22,37
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Connemara

Preklad tejto knihy vo forme štipendia podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Strhujúci príbeh o nenaplnených snoch, nečakaných druhých šanciach a láske.

Hélène sa blíži štyridsiatka. Narodila sa v malom mestečku na východe Francúzska a tvrdo pracovala na tom, aby sa z neho dostala a získala život zo stránok časopisov, ktoré si prezerala ako tínedžerka. Ale teraz, keď má zdanlivo všetko – chlapa a dve dcéry, úspešnú kariéru a dizajnový dom –, cíti sa nenaplnená, akoby jej čas pretekal pomedzi prsty.

Christophe rodné mesto nikdy neopustil. Už nie je taký neodolateľný ako kedysi, vedie nenápadný život, radšej sa stretáva s kamarátmi a zabáva sa, než aby rozmýšľal, kam sa posunúť. Ako obchodný zástupca predáva krmivo pre psy, sníva o tom, že bude opäť hrať hokej ako v šestnástich, a žije so svojím otcom a synom.

Connemara je román o tom, ako sa ich dva odlišné životy opäť pretnú, opisuje zmes bolesti a nádeje z návratu ku koreňom a zo snahy o trvalý vzťah.

„Dospievanie v provincii a dusivé miesto, z ktorého sa v štrnástich túžite vymaniť, len aby ste v štyridsiatke zistili, že to bol raj a dospelosť je zrada.

Nicolas Mathieu rozpráva príbeh o nostalgii s absolútnym majstrovstvom, na stránkach zachytáva adrenalín prvých razov a zlomené srdce tých posledných.“ Silvia Avallone

Nicolas Mathieu získal 7. novembra 2018 cenu Prix Goncourt za svoj druhý román A pre deti svojich detí (Leurs enfants après eux). Román sa stal bestsellerom a bol preložený do dvadsiatky jazykov – pripravuje sa tiež jeho vydanie v slovenčine.

Názov románu Connemara je odkazom na pieseň Michela Sardoua Les Lacs du Connemara. Autor zdôvodňuje tento výber slovami: „Táto pieseň je spoločná pre nás všetkých a zároveň, podľa toho, či ju počúvame na svadbe alebo na konci večierka v obchodnej škole, nepredstavuje ten istý svet. Nepočúvame ju rovnako.“

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
493114
Názov
Connemara
EAN/ISBN
9788082072450
Forma
Pevná
Autor
Nicolas Mathieu
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2024/03
Rozsah
368
Rozmer
135×207
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Connemara zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.