Späť k Marxovi?

Ľuboš Blaha

SVK Slovensky VEDA2009

Kniha: Späť k Marxovi? - Ľuboš Blaha
Katalógové číslo: 92073 viac »
16,70

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Späť k Marxovi?

Monografia s podtitulom Sociálny štát, ekonomická demokracia a teórie spravodlivosti sa zaoberá teóriami spravodlivosti v súčasnom egalitarizme a neomarxizme. Kniha však nie je iba o Marxovi či o súčasných neomarxistoch. Pojednáva aj o najaktuálnejších hodnotových otázkach súčasnej ľavice. V rámci politicko-filozofickej analýzy sa v nej píše o teóriách spravodlivosti, o sociálnom štáte, či o ekonomickej demokracii. Dôraz kladie na teórie tzv. analytického marxizmu a sociálneho liberalizmu, pričom kriticky analyzuje koncepcie najznámejších súčasných amerických filozofov, napr. Johna Rawlsa, Roberta Nozicka či Amartyu Sena. Zamýšľa sa aj nad budúcnosťou ľavicového myslenia a inštitúcie sociálneho štátu. Ponúka obšírny prierez moderným ľavicovým myslením, ktoré môže byť inšpiráciou tak pre sociálnu demokraciu, ako aj pre radikálnu ľavicu.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
92073
Názov
Späť k Marxovi?
EAN/ISBN
9788022410779
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Ľuboš Blaha
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2009
Rozsah
526
Rozmer
170×240×36
Hmotnosť
1,02
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
12%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Späť k Marxovi? zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.