Kód 9

Jozef Banáš

SVK Slovensky IKAR2010

Kniha: Kód 9 - Jozef Banáš
Katalógové číslo: 90417 viac »
Ušetríte až 1,55 € z bežnej ceny 13,90
A navyše získate 12 vernostných bodov
12,35
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Kód 9

Kód 9 vyvolá diskusiu Banáš posiela svojho hrdinu Michala na cestu za hľadaním rovnováhy medzi mužom a ženou po atraktívnych destináciách – od staročínskeho Sianu cez Tibet, Nepál, Indiu až po Vatikán, aby nakoniec zistil, že tou najatraktívnejšou je jeho vnútro. Hľadá a nachádza – seba samého. Na ceste plnej napätia a krajných situácií pochopí, že láska a viera nie sú slová, ale činy. Vďaka tomu je schopný prijať bremeno zodpovednosti. Dobrodružstvo, ktoré zažijeme, neprináša len atmosféru exotiky, ale vedie do hĺbky človečenstva a jeho principiálnej komplementarity, teda mužského a ženského spôsobu ľudského bytia. Kód 9 je príbeh aj o hľadaní a objavovaní dôstojnosti a poslania ženy. Kniha, ktorú otvárate nie je skladba žalospevov, ani obviňujúci spis. Každá doba a každá kultúra má na svedomí hriechy, ktorými sa previňuje voči žene. Rovnako aj autorov pohľad na Ježiša a Cirkev je neortodoxný, jeho Ježiš nie je dogmatický, je symptómom vnútorných procesov hľadania, ktorým sa nevyhne žiadna generácia, žiaden jednotlivec. Doba, ktorú žijeme si priam vyžaduje veľký príbeh. Do takého nás autor vťahuje a využíva to, čo je dnes chytľavé – silnú dávku mysticizmu. Ďakujem Jozefovi Banášovi, že svojim príbehom nás – mužov odhaľuje a približuje samých sebe. Kód 9 nepochybne vyvolá diskusiu Rastislav Dvorový, katolícky kňaz, Tiberias, Izrael

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
90417
Názov
Kód 9
EAN/ISBN
9788055123608
Forma
Pevná s prebalom
Autor
Jozef Banáš
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2010
Rozsah
360
Rozmer
130×210 mm
Hmotnosť
0,40
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

potvorka 5 z 5
04.08.2013 12:14:45

Knihá Kód 9 je jednou z mála kníh, ktoré tak presne vypovedajú o svetových náboženstvách a vzťahoch medzi nimi. O tom ako by mali náboženstvá spájať ľudí a namiesto toho vedú nezmyselné vojny. Páčilo sa mi ako Banáš opisuje silu ženského a mužského princípu, ktoré by sa mali doplňať, keďže sú základom všetkého živého na svete. Čiže tieto princípy tkveju v každom z nás. Knihu vrelo odporúčam. Určite donúti každého viesť hĺbkovú analýzu o jej obsahu.


Lenka
12.03.2014 10:00:30

Najlepsia kniha od Slovesnkeho pana spisovatela, vykresluje hodnoti muza a zeny , tak ako maju byt v rovnovahe. Spaja nabozenstva a zdoraznuje ze pokora a laska su skutocne hodnoty zivota


Miriam
14.06.2016 13:26:32

Pre mňa najlepšia kniha Jozefa Banáša. Famózny dobrodružný príbeh hlavného hrdinu o nájdení samého seba. Knihu som dostala ako darček a okrem exotických destinácií ako je India, Tibet a Nepál.. ktoré som už navštívila, je tento príbeh vlastne o ľudskej dôstojnosti a o pohľade autora na cirkev. Pre ľudí s postojom neortodoxným k cirkvi ako mám aj ja.. je to veľmi zaujímavý príbeh, ktorý chytí za srdce. Odporúčam prečítať, ako aj iné Banášove knihy.