Upírske denníky 1: Prebudenie

Lisa J. Smithová

SVK Slovensky FRAGMENT2009/09

Kniha: Upírske denníky 1: Prebudenie - Lisa J. Smithová
Katalógové číslo: 77193 viac »
Séria kníh: Upírske denníky
Upírske denníky
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Upírske denníky 1: Prebudenie

Ako sa to všetko začalo... Ešte v časoch talianskej renesancie sa dvaja bratia Damon a Stefan Salvatorovci zaľúbili do krásnej mladej upírky, ktorá sa volala Katherine. Hoci Katherinino srdce bolo dosť veľké pre oboch chlapcov, navzájom oň súperili, aby si ho mohli privlastniť. Nekonečný boj o Katherininu náklonnosť ju nakoniec dohnal k smrti. A z dvoch bratov urobila navždy rozhádaných nezomretých upírov so zlomeným srdcom. O niekoľko storočí neskôr je Damonovi a Stefanovi súdené znova prežiť to, čo ich dohnalo k upírstvu. Znenazdania sa ocitnú v mestečku Fell's Church vo Virginii, kde sa ich cesty pretnú s Elenou Gilbertovou, krásnou a obľúbenou stredoškoláčkou, ktorá sa priam neuveriteľne podobá na Katherine...

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
77193
Názov
Upírske denníky 1: Prebudenie
EAN/ISBN
9788080893316
Forma
Brožovaná
Autor
Lisa J. Smithová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2009/09
Edícia
Upírske denníky
Rozsah
232
Rozmer
115×183×18
Hmotnosť
0,18
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
1.5 z 5.0
5
0%
(0)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
200.0%
(1)
1
200.0%
(1)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Monika 2 z 5
31.01.2013 23:15:16

Kniha sa veľmi odlišuje od seriálu, čo má naozaj mrzí, pretože seriál je neskutočne úžasný. Od knihy som čakala niečo viac, trochu mi vadí, že postavy sú trochu iné ako v seriáli. Kniha ma moc neoslovila.


Little Black Lady
19.02.2013 12:00:13

Nemyslela som, že to raz napíšem. Ale serial, filmové spracovanie a atd, je oveľa lepšie než kniha. Síce aj tá má dačo do seba, ale človek jednoducho očakáva niečo viac..


Evelin 1 z 5
24.04.2013 16:42:28

Keďže milujem seriálovú adaptáciu, tak napriek tomu, že som bola niekoľkokrát upozornená, že knižná predloha s tým nesúvisí a je zlej kvality, bola som zvedavá. Nevravím, že som mala uposlúchnuť, pretože vždy je dobré urobiť si vlastný názor a porovnať si rozdiely, ale možno som mohla znížiť svoju laťku očakávaní na -100. Táto kniha bola príšerná! Proste hrozná! Nápad s upírmi je skvelý a vždy si rada prečítam iné alternatívy a druhy upírov, ale v tejto knihe sa čitateľ musí zaoberať citovými výlevmi plochých a otrasných postáv. V živote som nečítala nič tak nudné, trápne, nezáživné a nezmyselné. Postavy nemajú žiadnu iskru, nemajú ani charakter, všetci sú tam namyslení. Hl. hrdinka - všetkými uznávaná a oslnivo krásna Elena - by sa mala zahrabať pod zem s tými svojimi "strašne veľkými" problémami, ktoré spočívajú v tom, že ju 1 nový krásny chlapec ignoruje. Ach bože, všetci sa teraz pototo... Stefan mi tiež nijak moc neučaroval, ale je dosť podobný svojmu seriálovému ja. Kto bol totálne super bol jednoznačne Damon! Aj keď sa vyskytoval v knihe málo, na konci mal jednu veľmi dobrú scénu spolu so Stefanom, kde nám autorka ukázala, ako má vyzerať upír. Tiež je verný svojmu seriálovému ja. Zvyšné postavy, ktoré mali v knihe kompletne prehodené priezviská alebo povahy oproti seriálu, boli takisto o ničom. Pre mňa teda bolo dosť ťažké predstaviť si napr. Vicki Bennetovú. Plusové body dostane kniha akurát len za obálku a Damona. Kto si chce, tak ako ja, tvrdohlavo urobiť názor na knihu a aké presne rozdiely sú v porovnaní s úžasným seriálom, tak siahnite po knižke ako ľahšie 2-hodinové čítanie, ale s tým, že sa šeredne sklamete. Tým, ktorí si to chcú prečítať len tak, ako pekný príbeh o upíroch, radšej si to ešte rozmyslite. Táto kniha totiž nemá hlavu ani pätu. Veľmi ťažko sa mi čítala a som rada, že má iba nejakých 200 strán, lebo viac by som z toho "Ach, Elena" a "Ach, Stefan" nezvládla (a to tam nie sú ani nijaké veľkolepé romantické scény). Možno je to tým, že kniha je z roku 1991 alebo som proste vyrástla z obyčajných ničím nevynikajúcich a "ach-kajúcich" príbehov, ale toto je zatiaľ najhoršie, čo som od tejto autorky čítala. Veľmi pouvažujem či sa budem trýzniť 2. dielom.