Chránené krajinné oblasti

Kniha: Chránené krajinné oblasti - Ján Lacika, Kliment Ondrejka
Katalógové číslo: 76878 viac »
Ušetríte až 2,71 € z bežnej ceny 9,95
A navyše získate 7 vernostných bodov
7,24
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Chránené krajinné oblasti

Logickým pokračovaním publikácie Národné parky je ďalšia kniha v edícii Prírodné Krásy Slovenska – Chránené krajinné oblasti. Hoci človek svojou činnosťou v prípade chránených krajinných oblastí viac pozmenil pôvodný charakter krajiny ako v národných parkoch, aj tak sa darí viaceré územia udržať v relatívne zachovanej podobe a chrániť ich pre ďalšie generácie. Či už ide o lužné lesy okolo Moravy, Dunaja a Latorice s bohatým výskytom vodného vtáctva alebo o čarovné kopanice Bielych Karpát a Kysúc, oravské rašeliniská, pralesy Východných Karpát a Vihorlatských vrchov, malebné kotliny a skaly Strážovských a Súľovských vrchov, prípadne vyhasnuté sopky Poľany, Štiavnických vrchov a Cerovej vrchoviny... Publikácia Chránené krajinné oblasti má za úlohu zmapovať a priblížiť nielen ochrancom a milovníkov prírody, ale aj širokej verejnosti všetky prírodné pozoruhodnosti, ktoré ukrýva štrnásť prírodných oblastí. Z tohto dôvodu jej autori v druhej časti základnej charakteristiky jednotlivých chránených území uviedli aj všetky maloplošné chránené územia a navrhované lokality sústavy NATURA 2000, ktoré sa nachádzajú na území každej chránenej krajinnej oblasti alebo sú v jej správe. Okolím maloplošných chránených území vedú viaceré turistické alebo náučné chodníky, ktoré poskytujú príležitosť vidieť množstvo nádherných prírodných scenérií a zákutí.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
76878
Názov
Chránené krajinné oblasti
EAN/ISBN
9788089226290
Autor
Ján Lacika, Kliment Ondrejka
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2009
Edícia
Prírodné Krásy Slovenska
Rozsah
128
Rozmer
152×238×16
Hmotnosť
0,46
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
27%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Chránené krajinné oblasti zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.