Pečieme s Balansom
Máme vo veľkosklade
Kniha plná sladkostí, ktoré potešia chuť aj telo od Kataríny Olejárovej, dlhoročnej šéfredaktorky mesačníka Balans
Kniha: Pečieme s Balansom
Pečieme s balansom je kniha plná sladkostí, ktoré potešia chuť aj telo. Autorka Katarína Olejárová, dlhoročná šéfredaktorka mesačníka Balans, prináša svoje najobľúbenejšie recepty na ovocné a zeleninové koláče – mnohé z nich vznikli práve v rámci tohto magazínu. Koláče sú jednoduché na prípravu, šťavnaté, nadýchané a pripravené z kvalitných ingrediencií, ktoré v sebe spájajú zdravie a výnimočnú chuť. Kniha ponúka aj množstvo praktických tipov, ako piecť zdravšie bez kompromisov. Všetko je o rovnováhe – medzi sladkým pôžitkom, výživnými surovinami a radosťou z pečenia. Objavte inšpiratívne recepty, ktoré do vašej kuchyne prinesú farbu, energiu a dobrý pocit.
Ukážka:
Obrátené koláče
Otočené hore nohami
Obrátené koláče sú dôkazom toho, že niekedy stačí malý trik na to, aby sa obyčajné suroviny premenili na dezert plný elegancie a chuti. Tajomstvo ich výnimočnosti spočíva v spôsobe pečenia – ovocie sa ukladá na dno formy, posype cukrom alebo zaleje maslovým karamelom, a až potom sa pridáva cesto. Po upečení prichádza ten najlepší moment: koláč sa vyklopí a na vrchu sa odhalí zlatistá, lesklá vrstva šťavnatej ovocnej dobroty.
Práve karamelizácia ovocia dodáva týmto koláčom jedinečnú chuťovú hĺbku. Cukor sa počas pečenia pomaly topí, mieša s ovocnou šťavou a vytvára sirupovú polevu, ktorá jemne vsiakne do cesta. Jablká sa premenia na mäkké, voňavé plátky obalené v jantárovom sirupe, slivky získajú hlbokú, takmer medovinovú sladkosť a ananás sa prepojí s maslovým karamelom do exotickej harmónie chutí. Každý druh ovocia prináša svoj vlastný charakter a prekvapivé kombinácie môžu z obyčajného koláča urobiť skutočné umelecké dielo.
V tejto kapitole nájdete recepty na klasické aj netradičné obrátené koláče, naučíte sa triky, ako dosiahnuť dokonalú karamelizáciu, a objavíte, aké ovocné kombinácie fungujú najlepšie. Pripravte sa na chvíle plné vôní, farieb a neodolateľne lepkavých ovocných kúskov!
Korenený hruškový koláč
Čas prípravy: 60 minút
Na 12 porcií
Na karamel:
60 g datľového sirupu
45 ml pomarančovej šťavy
60 g krupicového cukru
30 g masla
Na cesto:
4 hrušky
4 vajcia
200 g krupicového cukru
200 ml rastlinného oleja
195 g hladkej múky
10 g kypriaceho prášku
štipku soli
5 g mletého kardamómu
100 g vlašských orechov
1. Datľový sirup, pomarančovú šťavu, cukor a maslo dáme do hrnca a varíme pri stálom miešaní na miernom ohni asi 5 minút. Necháme vychladnúť.
2. Karamel nalejeme do formy (24 cm) vyloženej papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Medzitým ošúpeme hrušky. Hrušky rozpolíme a vyrežeme jadrovníky.
3. Hrušky rozložíme do formy rezom dole. Vajcia vyšľaháme s cukrom a prišľaháme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, kardamómom a najemno nasekanými orechmi.
4. Zmes vmiešame do cesta, ktoré nalejeme na hrušky a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, obrátime ho a vyberieme z formy.
Vlastnosti produktu...
Tu je zoznam informácií, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.
- Katalógové číslo
- 568138
- Druh tovaru
- Kniha
- ISBN/EAN
- 9788082541307
- Rok vydania
- 2025/06
- Jazyk
Slovensky
- Názov
- Pečieme s Balansom
- Autorstvo
- Katarína Olejárová
- Upútavka
- Kniha plná sladkostí, ktoré potešia chuť aj telo od Kataríny Ole…
- Dostupnost
- Vyexpedujeme do 7 dní
- Forma
- Brožovaná
- Poznámka
- 1. vydanie
- Rozsah
- 200
- Rozmer
- 163×237×20 mm
- Sadzba DPH
- 5,00 %
- Cena MOC
- 16,90 €
- Zľava
- 21,00 %
- Stav
- Máme vo veľkosklade
- Reg. číslo FPU
- (info len pre knižnice)
Odporúčame mohlo by Vás zaujímať
Zákazníci, ktorí si kúpili Pečieme s Balansom, si z kategórie Kuchárky a nápoje na Literama.sk tiež často kupovali...








Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať
Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?
Tento produkt zatiaľ nikto nehodnotil.