Kompendium literatúry

Príručka pre žiakov, učiteľov a priateľov vyučovania literatúry

Ján Papuga

SVK Slovensky PhDr. Ján Papuga, PhD.2024

Kniha: Kompendium literatúry - Príručka pre žiakov, učiteľov a priateľov vyučovania literatúry - Ján Papuga
Katalógové číslo: 491103 viac »
Ušetríte až 7,50 € z bežnej ceny 44,00
A navyše získate 36 vernostných bodov
36,50
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Kompendium literatúry

Príručka pre žiakov, učiteľov a priateľov vyučovania literatúry

Ty, šľachetný a láskavý čitateľ, bráň sa pred nehanebným zlomyseľníkom udatne a s neochvejným duchom. Buď zdravý, ktokoľvek nepohrdneš čítaním tohto diela a pokladaj ho za nestranné a dobré. (Juraj Papánek)

Priam na spoločenskú, kultúrnu či školskú objednávku vzniklo v poradí tretie dielo autora a pedagóga PhDr. Jána Papugu, PhD., Kompendium literatúry, príručka pre žiakov, učiteľov a priateľov vyučovania literatúry. Už dlhodobo si uvedomujeme, že čitateľská gramotnosť je základná kompetencia, zručnosť každého vzdelaného človeka, bez ktorej nemožno dosiahnuť vyššie vzdelanostné a hodnotové ciele. Je pochopiteľné, že sa v súčasnej dobe nároky na čitateľskú zručnosť neustále zvyšujú a ľudia sa ocitajú pred nutnosťou pracovať s textovými informáciami novými aj komplikovanejšími spôsobmi. Veľakrát zisťujeme, že mnoho žiakov, ale aj dospelých, má problém so základnými jazykovými a čitateľskými zručnosťami a rovnako aj s porozumením umeleckých textov. Možno je to aj dôsledok rôznych experimentov a reforiem v obsahu literárnej výchovy, kde sa stratili ucelené, systematické vedomosti o funkcii literatúry, v mnohých učebni- ciach a čítankách absentujú príťažlivé texty, ktoré by obohacovali myseľ či ducha, chýbajú ukážky, ktoré by posúvali čitateľov v literárnej edukácii. Akoby učebnice a úryvky tu neboli pre čitateľa, ale naopak. Preto vzniklo toto jedinečné fundované dielo, aby čiastočne kompenzovalo túto absenciu. Pomôcka, ktorá má za cieľ stať sa sprievodcom, navigátorom v rozličných literárnych druhoch a žánroch, umeleckých prostriedkoch a v modelovaní estetickej a etickej úrovne čitateľov. K splneniu týchto náročných cieľov pomôžu užívateľovi Kompendia exaktne zvolené literárne ukážky a komplexne vysvetlená teória literatúry. Kompendium môže zefektívniť prácu učiteľov a žiakom, študentom i rodičom pomôže lepšie a hlavne systematicky pochopiť svet literárneho umenia. Mgr. Gabriela Kratochvílová

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
491103
Názov
Kompendium literatúry
Podnázov
Príručka pre žiakov, učiteľov a priateľov vyučovan
EAN/ISBN
9788057048817
Forma
Brožovaná
Autor
Ján Papuga
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2024
Rozsah
293
Rozmer
210×297
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
17%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kompendium literatúry zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.