Šľachtický rod Stummerovcov na Slovesku do roku 1945

Ernst Haupt Stummer

SVK Slovensky Marenčin PT2023/04

Kniha: Šľachtický rod Stummerovcov na Slovesku do roku 1945 - Ernst Haupt Stummer
Katalógové číslo: 467253 viac »
Ušetríte až 3,82 € z bežnej ceny 14,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,08
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Šľachtický rod Stummerovcov na Slovesku do roku 1945

Ernst Haupt-Stummer – maliar, sochár, hudobník a spisovateľ, pochádza z významnej aristokratickej rodiny bývalých moravsko-rakúskych veľkopriemyselníkov a veľkostatkárov. Narodil sa v roku 1933 v kaštieli v Tovarníkoch pri Topoľčanoch, kde prežil svoje detstvo. Jeho predkovia získali bohatstvo a prestíž obchodovaním so soľou, neskôr s cukrom a progresívnym hospodárením na vlastných a prenajatých veľkostatkoch. Široko rozvetvená rodina žila na Slovensku na šiestich panstvách. Na konci druhej svetovej vojny museli emigrovať do Rakúska, opustiť milovaný domov na Slovensku, kde im skonfiškovali majetok. Ernst Haupt-Stummer vyštudoval scénografiu na vysokej škole výtvarných umení vo Viedni, pokračoval v štúdiu obchodu a ekonomiky v Mníchove. V roku 1958 založil vo Viedni reklamnú agentúru. Po zavŕšení úspešnej kariéry sa stal podporovateľom mladých umeleckých talentov z rôznych kútov Európy. V knihe spomína na svoje detstvo v kaštieli v Tovarníkoch a v obľúbenom letovisku na Kulháni. Opisuje život a pomery na panstve tak, ako ich vnímal v čase dospievania. Vďaka jeho spomienkam sa prenesieme do obdobia 30. rokov 20. storočia, dozvieme sa o detstve aristokrata, o jeho názoroch na ľudí a okolitý svet, spomína na výlety a prvé poľovačky. Odkrýva svoje pocity a vzťah k najbližším príbuzným, k služobníctvu, spomína na pestúnku, guvernantky či obľúbeného kuchára. Opisuje návštevy a stretnutia s priateľmi na panstve, spomína na obdobie vojnovej okupácie až po dramatický útek celej rodiny do Rakúska v roku 1945.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
467253
Názov
Šľachtický rod Stummerovcov na Slovesku do roku 19
EAN/ISBN
9788056910795
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Ernst Haupt Stummer
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023/04
Rozsah
184
Rozmer
135×200 mm
Hmotnosť
0,46
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
26%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Šľachtický rod Stummerovcov na Slovesku do roku 1945 zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.