Prečo? Ako pochopiť holokaust

Peter Hayes

mamaš2022/11 SVK Slovensky

Kniha: Prečo? Ako pochopiť holokaust - Peter Hayes
Katalógové číslo: 456457
Ušetríte až 2,77 € z bežnej ceny 24,99
A navyše získate 22 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Holokaust

Holokaust

Termínom Holokaust sa označuje systematické, štátom vykonávané prenasledovanie a hromadné vyvražďovanie etnických, nábož… Zistiť viac...
22,22
Vyexpedujeme do 7 dní
Skladom u dodávateľa

Kniha: Prečo? Ako pochopiť holokaust

Kniha PREČO? Ako pochopiť holokaust skúma jednu z najtragickejších udalostí v dejinách ľudstva a odpovedá na osem najčastejších otázok, ktoré sa s ňou spájajú: Prečo Židia? Prečo práve Nemci? Prečo vraždenie? Prečo bol holokaust taký rýchly a rozsiahly? Prečo sa Židia väčšmi nebránili? Prečo bola pomoc zvonka taká obmedzená?

Napriek množstvu kníh a filmov, múzeí a pomníkov, výpovedí pamätníkov a výučbe venovanej holokaustu sa zdá, že ani po viac ako sedemdesiatich rokoch sa nepodarilo nájsť ucelené vysvetlenie toho, ako sa mohla v srdci civilizovanej Európy v 20. storočí udiať taká nepredstaviteľná masakra.

Americký historik Peter Hayes, odborník na dejiny Nemecka a genocídy, na základe rozsiahleho výskumu a štatistických údajov pútavým spôsobom vyvracia mnohé mylné predstavy a interpretácie a odpovedá na všetky kľúčové, nepríjemné a bolestivé otázky.

„Táto kniha je dômyselnou odpoveďou na provokatívnu otázku: ,Načo ďalšia kniha o holokauste?‘ Hayes píše zrozumiteľne a jeho pozoruhodný text je mrazivou zbierkou varovných signálov, minulých i súčasných.“

— Kirkus Reviews

„Zrozumiteľná a veľmi dobre napísaná kniha, ktorá je dôležitá v dnešnej dobe strachu, propagandy a fake news.“

— Times Higher Education

„Jasný a zručne napísaný úvod do dejín holokaustu. Na rozdiel od väčšiny kníh o holokauste sa autor sústreďuje nato, aby čitateľom pomohol pochopiť, prečo sa holokaust stal, prečo sa udial tak, ako sa udial, a aké mal následky.“

— Jewish Telegraphic Agency

Úryvok z obsahu knihy ...
Podrobnejšie info
Katalógové číslo
456457
Názov
Prečo? Ako pochopiť holokaust
EAN/ISBN
9788082680365
Forma
Pevná
Autor
Peter Hayes
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/11
Rozsah
408
Rozmer
145×225
Stav
Skladom u dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Prečo? Ako pochopiť holokaust zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.