Kto som?

Bhagavan Šrí Ramana Maharši

SVK Slovensky Sattva2020

Kniha: Kto som? - Bhagavan Šrí Ramana Maharši
Katalógové číslo: 435748 viac »
A navyše získate 10 vernostných bodov
10,00
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Kto som?

Predstavujeme Vám knižočku z dielne Vydavateľstva Sattva, ktorá má nielen nádherný a jedinečný dizajn, ale aj výnimočný obsah. Ide o filozofické dielko, ku ktorému sa môžeme neustále vracať a rozjímať nad myšlienkami veľkého mudrca.

Kto som? (Nán Jár?) je názov súboru otázok a odpovedí, ku ktorým dospejeme sepaspytovaním. Otázky položil Bhagavánovi Šrí Ramanovi Maharšimu indický filozof Šrí M. Šivaprakášam Pilláí. Nájdeme tu Majstrove pokyny, ktoré jasne vysvetľujú jeho ústredné učenie, že sebaspytovanie predstavuje priamu cestu k oslobodeniu.

Ramana Maharši bol mudrc z južnej Indie, ktorý duchovné prebudenie zažil v šestnástich rokoch. Silné vyžarovanie ticha jeho prítomnosti utišovalo mysle tých, ktorí boli naladení na túto najčistejšiu formu jeho učenia, verbálne odovzdával svoje učenie iba tým, ktorí tichu porozumieť nedokázali. Zo skúsenosti vedel, že keď ostane pohrúžený v JA, vo vedomí, začnú tento stav zľahučka zakúšať aj ľudia v jeho blízkosti. Tok sily ticha predstavoval jeho učenie v tej najpriamejšej a najkoncentrovanejšej forme.

Hoci je spájaný skôr s Advaitou (učením o nedualite) a džňána jógou (jógou poznania) veľmi odporúčal tiež bhakti jógu (jógu oddanosti) a schvaľoval aj mnoho iných ciest a praktík.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
435748
Názov
Kto som?
EAN/ISBN
9788097266547
Forma
Brožovaná
Autor
Bhagavan Šrí Ramana Maharši
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020
Rozsah
68
Rozmer
150×150
Hmotnosť
0,10
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kto som? zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.