Sarah a jej kľúč

Unikne osudu a zachráni malého brata?

Tatiana de Rosnayová

SVK Slovensky AKTUELL2022/05

Kniha: Sarah a jej kľúč - Unikne osudu a zachráni malého brata? - 1. vydanie - Tatiana de Rosnayová
Katalógové číslo: 435472 viac »
Ušetríte až 3,30 € z bežnej ceny 14,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,60
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Sarah a jej kľúč

Unikne osudu a zachráni malého brata?

Paríž, júl 1942: Desaťročnú Sarah spolu s matkou a otcom zatkli v rámci razie Vel’ d’Hiv’, najznámejšieho aktu francúzskej kolaborácie s nacistami. Kým ich nadránom neodvedie polícia, zatvorí Sarah rozospatého bračeka Michela do ich detského úkrytu, zabudovanej skrine v ich byte. Necháva si kľúč v domnienke, že sa o niekoľko hodín vráti.

Paríž, máj 2002: V deň šesťdesiateho výročia zadržania Židov francúzskou políciou vo Vel’ d’Hiv’ v roku 1942 dostane americká novinárka Julia Jarmondová ponuku napísať pre americký časopis článok o tomto čiernom dni počas druhej svetovej vojny. Juliu, ktorá je vydatá za Francúza a v Paríži žije už takmer dvadsaťpäť rokov, celkom zaskočila nevedomosť o tejto udalosti, ale aj mlčanie, ktoré ju obklopuje. Pustí sa do pátrania a zistí, že parížsky byt jej svokrovcov kedysi vlastnili Židia. Netuší však, že odhalí strašné, dlho skrývané rodinné tajomstvo, ktoré ju spája so Sarah a navždy zmení jej život. Sleduje utrpenie dieťaťa, od hrozných dní, keď bola Sarah zavretá na Vel’ d’Hiv’, až po pobyt v koncentračnom tábore a na ďalších miestach. Čím hlbšie pátra po minulosti Sarah, tým silnejšie začína pochybovať o vlastnom mieste vo Francúzsku a prehodnocovať svoje manželstvo a život.

Tatiana de Rosnayová píše o osude svojej krajiny s neľútostnou jasnosťou, ponúka brilantne jemný, presvedčivý obraz okupovaného Francúzska a odhaľuje tabu a odmietanie, ktoré dodnes obklopujú túto bolestnú epizódu francúzskych dejín.

Tatiana de Rosnayová sa narodila 28. septembra 1961 na predmestí Paríža. Vyrastala v Paríži a potom v Bostone, kde jej otec v 70. rokoch minulého storočia učil na Massachusettskom technologickom inštitúte. Začiatkom 80. rokov sa presťahovala do Anglicka a získala bakalársky titul z anglickej literatúry na Východoanglickej univerzite v Norwichi. Po návrate do Paríža v roku 1984 pracovala ako tlačová referentka, potom sa stala novinárkou a literárnou kritičkou časopisu Psychologies. Od roku 1992 vydala Tatiana de Rosnayová dvanásť románov vo francúzštine a šesť v angličtine.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
435472
Názov
Sarah a jej kľúč
Podnázov
Unikne osudu a zachráni malého brata?
EAN/ISBN
9788089873333
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Tatiana de Rosnayová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/05
Rozsah
2969
Rozmer
140×215
Hmotnosť
0,53
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
22%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Sarah a jej kľúč zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.