UZZ 34/2021 Zákon o výchove a vzdelávaní, o vysokých školách

o odbornom vzdelávaní a príprave, o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch, o štátnej správe v školstve a školskej samospráve

SVK Slovensky Poradca podnikateľa2021

Kniha: UZZ 34/2021 Zákon o výchove a vzdelávaní, o vysokých školách - o odbornom vzdelávaní a príprave, o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch, o štátnej správe v školstve a školskej samospráve
Katalógové číslo: 431051 viac »
Ušetríte až 4,36 € z bežnej ceny 25,54
A navyše získate 21 vernostných bodov
21,18
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: UZZ 34/2021 Zákon o výchove a vzdelávaní, o vysokých školách

o odbornom vzdelávaní a príprave, o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch, o štátnej správe v školstve a školskej samospráve

Zákon o výchove a vzdelávaní (školský zákon), o vysokých školách, o odbornom vzdelávaní a príprave, o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch, o štátnej správe v školstve a školskej samospráve

Podľa právneho stavu k 12. 12. 2021 (Úplné znenia zákonov 34/2021).

Úplné znenie zákona

č. 245/2008 Z. z.

o výchove a vzdelávaní (školský zákon)

Po zmene zákonom č. 415/2021 Z. z.:

Cieľom zmien je zefektívnenie procesu prijímacieho konania na vzdelávanie v stredných školách, zosúladenie terminológie a systému hodnotenia žiakov v základných školách a v stredných školách, rozšírenie dištančného vzdelávania v dennej forme štúdia ako systémové opatrenie, otvorenie trhu s edukačnými publikáciami, úprava zdravotnej spôsobilosti žiaka, spresnenie postupov vo výchove a vzdelávaní v školách s medzinárodným programom, zmena spôsobu získavania nižšieho stredného vzdelania, komplexná zmena systému poradenstva a prevencie, zavedenie pojmu národnostné školy a národnostné školské zariadenia.

Úplné znenie zákona

č. 131/2002 Z. z.

o vysokých školách

Po zmene zákonom č. 345/2021 Z. z.:

Upravuje sa § 55 ods. 6, ktorý po zmene znie: Vysoká škola môže prijímať uchádzačov len na štúdium akreditovaných študijných programov, ktoré má uvedené v registri študijných programov, ak osobitný predpis35b) neustanovuje inak.

Po zmene zákonom č. 415/2021 Z. z.:

Zmeny sa vykonávajú tak, aby právna úprava tehotenských štipendií bola rovnaká pre stredné školy aj pre vysoké školy.

Úplné znenie zákona

č. 61/2015 Z. z.

o odbornom vzdelávaní a príprave

Po zmene zákonom č. 413/2021 Z. z.:

Zákon okrem iného reaguje na aplikačnú prax v oblasti odstránenia administratívnej záťaže pri vstupe odboru vzdelávania učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo do systému duálneho vzdelávania a zavádza možnosť vstupu centier pre deti a rodiny a subjektov, ktoré vykonávajú opatrenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, a poskytovateľov sociálnych služieb do systému duálneho vzdelávania.

Ďalej sa zavádza nový inštitút nadpodnikového vzdelávacieho centra, ktorého cieľom je podporiť predovšetkým vstup malých a stredných podnikov a samostatne zárobkovo činných osôb do systému duálneho vzdelávania.

Zákonom sa dopĺňa osobitný model experimentálneho overovania odborov vzdelávania na stredných odborných školách, stredných športových školách, stredných umeleckých školách a konzervatóriách.

Nová úprava reaguje aj na aplikačnú prax v rámci systému duálneho vzdelávania ďalším odstraňovaním administratívnej záťaže pre zamestnávateľov v procese overovania spôsobilosti pre systém duálneho vzdelávania, zavádza sa možnosť realizovať praktické vyučovanie formou cvičnej práce aj v akreditovanej inštitúcii v rámci praktického vyučovania v zahraničí, rozširujú sa dôvody možnosti výpovede zmluvy o duálnom vzdelávaní zo strany stredných odborných škôl, optimalizuje sa spolupráca strednej odbornej školy so zamestnávateľom v procese prijímania žiakov do systému duálneho vzdelávania s cieľom efektívnejšej informovanosti všetkých relevantných subjektov.

Úplné znenie zákona

č. 138/2019 Z. z.

o pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancoch

Po zmene zákonom č. 414/2021 Z. z.:

Cieľom zákona je najmä jeho zosúladenie s aktuálnymi potrebami aplikačnej praxe a to najmä v oblastiach, ktoré sa najviac dotýkajú výkonu pracovnej činnosti v kontexte poskytovania výchovy a vzdelávania deťom a žiakom.

Úplné znenie zákona

č. 596/2003 Z. z.

o štátnej správe v školstve a školskej samospráve

Po zmene zákonom č. 310/2021 Z. z.:

Úpravou ustanovenia sa vypúšťa povinnosť pre zriaďovateľov škôl a školských zariadení, ktorí majú sídlo na území Slovenskej republiky, preukazovať potvrdením súdu, že sa proti nim nevedie konkurzné

konanie alebo vyrovnávacie konanie.

Po zmene zákonom č. 415/2021 Z. z.:

Predpis sa dopĺňa o povinnosť obci určiť výšku príspevku VZN z dôvodu transparentnosti a jednoznačnosti postupov.

Pre samosprávne kraje sa dopĺňa možnosť zriadiť aj materské školy a základné školy, ak ide o jednu právnickú osobu, v kombinácii so strednou školou.

Cieľom úpravy je zabezpečenie transparentnosti výkonu školskej inšpekcie a efektívny prístup verejnosti k informáciám o výsledku inšpekčnej činnosti v kontrolovanom subjekte.

Spresňuje sa pôsobnosť ministerstva školstva vydávať normatívy povinný rozsah materiálno-technického a priestorového zabezpečenia aj pre základné školy, rovnako, ako ich ministerstvo školstva vydáva pre stredné školy.

Vzhľadom na nový koncept § 20, ktorý okrem spojenej školy umožňuje aj vznik združenia škôl a školských zariadení ako tzv. školský klaster, sa zavádza, aby vznik školského klastra bol uskutočnený ako zmena v sieti.

Úpravou sa vo všeobecnosti vytvára priestor na väčšiu variabilitu názvov škôl a školských zariadení.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
431051
Názov
UZZ 34/2021 Zákon o výchove a vzdelávaní, o vysoký
Podnázov
o odbornom vzdelávaní a príprave, o pedagogických
EAN/ISBN
8584113064767
Forma
Brožovaná
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021
Rozsah
456
Rozmer
148×210
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
20%
Zľava
17%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
UZZ 34/2021 Zákon o výchove a vzdelávaní, o vysokých školách zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.