Endometrióza

Kniha: Endometrióza - 1. vydanie - Luděk Fiala
Katalógové číslo: 427040 viac »
Ušetríte až 4,01 € z bežnej ceny 24,96
A navyše získate 20 vernostných bodov
20,95
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Endometrióza

První část knihy je věnována teoretickému úvodu, popsány jsou historické aspekty endometriózy, její etiologie a patogenetické mechanismy. Zmíněny jsou jednotlivé teorie vzniku endometriózy, zvýšená pozornost je věnována teorii kmenových buněk. Podrobněji jsou popsány jednotlivé druhy kmenových buněk v lidském endometriu, rovněž je popsána role kmenových/progenitorových buněk v procesu regenerace endometria, vývoji a progresi některých onemocnění se zaměřením na endometriózu a adenomyózu.

V samostatné kapitole jsou shrnuty současné poznatky o epidemiologii a rizikových faktorech endometriózy. Dále se autoři podrobně zabývají patofyziologickými mechanismy bolestí spojených s endometriózou a imunologickými aspekty endometriózy.

Další část knihy je věnována patomorfologii endometriózy. Z důvodu onkologických souvislostí je zdůrazněna problematika atypické endometriózy. Jedná se o ,,tajemnou“ podskupinu endometriózy, která je považována za prekurzory nádorů asociovaných s endometriózou.

Velká část knihy se zabývá klinickými aspekty endometriózy. V samostatných kapitolách jsou přehledně popsány diagnostika a léčebná strategie, současné trendy konzervativní léčby endometriózy a v neposlední řadě taky chirurgické principy léčby tohoto onemocnění se zaměřením na hlubokou infiltrující endometriózu v jednotlivých anatomických lokalitách. V knize nechybí zmínka o ENZIAN klasifikaci a certifikačních systémech SEF a EEL určených pro středoevropská centra léčby endometriózy.

V závěru knihy jsou podrobně popsány sexuologické a psychologicko-psychiatrické aspekty endometriózy.

Kniha zaujme především gynekology a sexuology, ale i další odbornosti, jako jsou patologové, onkologové, chirurgové, algeziologové, lékaři z center reprodukční medicíny, praktičtí lékaři, ale také vědečtí pracovníci zabývající se endometriózou na úrovní základního nebo aplikovaného výzkumu.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
427040
Názov
Endometrióza
EAN/ISBN
9788027130504
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Luděk Fiala
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/01
Rozsah
240
Rozmer
167×240 mm
Hmotnosť
0,61
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Endometrióza zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.