Posledný pustovník

27 rokov samoty v lese

Michael Finkel

SVK Slovensky Absynt2020/09

Kniha: Posledný pustovník - 27 rokov samoty v lese - Michael Finkel
Úplne sám prežil v lesnej divočine, kde si vybudoval vlastný svet
Katalógové číslo: 395882 viac »
Ušetríte až 1,88 € z bežnej ceny 16,90
A navyše získate 15 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
15,02
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Posledný pustovník

27 rokov samoty v lese

Napínavý skutočný príbeh pustovníka, ktorý prežil v lese celkom sám dlhých dvadsaťsedem rokov.

Sám nevedel, kam ide. Nič neplánoval. Len vošiel do lesa a zmizol.

Tak sa začína príbeh Chistophera Knighta, ktorý krátko po svojich dvadsiatych narodeninách zaparkoval svoje auto hlboko v lese a na štvrť storočia sa stratil z civilizácie.

Čo ho k tomu viedlo? Prečo sa chcel stať nikým? A ako ho dlhé roky prežité v lese zmenili?

Možno by sme sa však nemali pýtať, prečo niekto pred spoločnosťou uteká. Možno by sme si mali klásť otázku, prečo v nej chce niekto vôbec zotrvať. Knightovi v lese spoločnosť ľudí nechýbala. Čítal knihy, počúval rádio a žil z toho, čo sa mu podarilo nakradnúť v neďalekých víkendových chatách. Stala sa z neho legenda. Zlodej-pustovník, ktorý sa špecializuje na trvanlivé potraviny, plynové bomby, baterky, no nepohrdne ani sladkosťami či výstrednými likérmi. Jedni ho chceli dolapiť, iní obdivovali jeho drzosť i životaschopnosť a snažili sa mu pomôcť. Až kým ho jedného dňa skutočne nechytili a neobvinili z viac ako tisícky krádeží.

Americký spisovateľ Michael Finkel vo svojej dokumentárnej knihe Posledný pustovník rekonštruuje fascinujúce roky, ktoré Christopher Knight prežil v lesnej divočine. Vybudoval si tam vlastný svet, v ktorom si vystačil sám so sebou. Jeho pustovnícky príbeh je hlbokou úvahou nielen o samote, ale aj návrate do spoločnosti, do sveta, ktorému za tie dlhé roky takmer celkom prestal rozumieť. Dokáže svet porozumieť jemu?

Kniha Michaela Finkela Posledný pustovník vychádza v preklade Martina Kubuša.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
395882
Názov
Posledný pustovník
Podnázov
27 rokov samoty v lese
EAN/ISBN
9788082031914
Forma
Brožovaná
Autor
Michael Finkel
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/09
Rozsah
188
Rozmer
130×207
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Mária Uhrová 5 z 5
16.09.2020 22:15:39

Eremita Chris mi neschádza z mysle Mám na to osobný dôvod - hneď ako som sa v prílohe denníka Sme O knihách dozvedela o tejto knihe som si ju okamžite v Literame zakúpila a zahĺbila sa do čítania. Je to kniha nielen absurdná svojim dejom – osamoteným pobytom v lese ktorý bol skutočnosťou, ale aj dokonalým spracovaním udalostí, ktoré nastali po dvadsiatich siedmych rokoch, keď samotára Chrisa konečne dolapili pri krádeží potravín na prežitie. Následné väzenie, odsúdenie, prepustenie z väzby, úkoly a dohľad úradníkov nad jeho návratom medzi ľudí ako aj konzultácie autora s kapacitami z univerzít spôsobovali, že sa od čítania ťažko odchádzalo a nútilo ma neustále o tejto téme rozmýšľať. Určite je to kniha, ku ktorej sa budem v budúcnosti vracať. Odporúčam!