Spisovatelia v anekdotách

Encyklopédia anekdot 6.diel

Jaroslav Rezník

SVK Slovensky Milan Stano - Štúdio humoru a satiry2019/04

Kniha: Spisovatelia v anekdotách - Encyklopédia anekdot 6.diel - 1. vydanie - Jaroslav Rezník
Katalógové číslo: 359933 viac »
Ušetríte až 1,00 € z bežnej ceny 8,90
A navyše získate 7 vernostných bodov
Séria kníh: Milan Stano v anekdotách
Milan Stano v anekdotách
Titul je zaradený v tejto sérii
Kolekcia titulov: Terapia smiechom

Terapia smiechom

Smiech lieči. Nielen našu dušu, ale má veľmi pozitívny účinok aj na náš organizmus. Šťastní a usmievaví ľudia sú len zri… Zistiť viac...
7,90
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Spisovatelia v anekdotách

Encyklopédia anekdot 6.diel

Jaroslav Rezník je autorom viacerých kníh o slovenských spisovateľoch. Najznámejšie sú Po literárnych stopách na Slovensku (1982), Literární toulky Slovenskem (Praha 1989) a naposledy dve vydania diela Túry do literatúry (2001, 2012 – rozšírené a doplnené vydanie.)

Tri desaťročia zbieral aj anekdoty a veselé príbehy zo života našich spisovateľov. Pri mnohých bol spoluúčastníkom . Väčšina z nich sú jeho vrstovníci, ale sú medzi nimi aj starší i mladší od neho.Sú tu naozaj veľké mená našej literatúry ako napríklad J. Smrek, M. Válek, E. Bohúň, A. Plávka, V. Mináč, L. Ťažký, L. Ballek, J. Solovič, M. Lasica, J. Satinský, Š. Žáry, M. Ferko, A. Bednár, V. Šikula, T. Janovic, V. Kondrót, P. Jaroš, V. Turčány, Ľ. Feldek, J. Silan, Š. Moravčík, R. Fábry, R. Móric, R. Schuster a veľké množstvo iných.

Toto unikátne dielo prináša zaujímavé a veselé pohľady na našich literátov a i takto popularizuje a približuje ich tvorbu. je aj spoločenským holdom a uznaním tvorcom nášho umeleckého slova a popularizovaním slovenskej literatúry. Milou pridanou hodnotou je v knihe posledná kapitola, kde sú anekdoty o členoch spisovateľského PI klubu, ktorý vznikol v roku 2006. Vznikol spontánne na základe tolerantnosti, dobroprajnosti, priateľstva, ekumenizmu a dobrej nálady. Sú tam spisovatelia, diplomati, bývalí politici, husľový virtuóz, hudobný skladateľ, vedec, duchovní, a iní ( L. Ťažký, A. Hykisch, Ľ. Jurík, R. Schuster, J. Banáš, J. Mikloško, T. Huszár, M. Stano, I. Szabó, J. Leikert, A. Blaha, E. Ondrejička, Ľ Olach, M. Jurkovič, S. Bachleda, J. Haľko, M. Gavenda, P. Čačko, M. Demák, D. Mikolaj, R. Ferko, A. Jablokov, J, Bábik, O. Solga, M. Kohút, J. Burdan, P. Rašla...

Anekdoty o svojich kamarátoch zozbieral Milan Stano, ktorý celú knihu aj ilustroval. Je v nej 302 anekdot a 239 karikatúr. Veríme, že po prečítaní tejto veselej knižky mnohí z Vás, vážení čitatelia, siahnete aj po ďalších dielach týchto našich spisovateľov, ktoré doteraz ušli Vašej pozornosti. Rovnako nás bude tešiť, keď prostredníctvom tejto knihy sa bude šíriť aj dobrá nálada a úsmev na tvári.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
359933
Názov
Spisovatelia v anekdotách
Podnázov
Encyklopédia anekdot 6.diel
EAN/ISBN
9788085451542
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Jaroslav Rezník
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/04
Rozsah
232
Rozmer
207×136×18 mm
Hmotnosť
0,26
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Spisovatelia v anekdotách zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.