Ako som vozil Nórov

Ondrej Sokol

SVK Slovensky Eruditio2018/03

Kniha: Ako som vozil Nórov - Ondrej Sokol
Katalógové číslo: 324758 viac »
Ušetríte až 4,22 € z bežnej ceny 19,99
A navyše získate 15 vernostných bodov
Séria kníh: Ako som vozil Nórov
Ako som vozil Nórov
Titul je zaradený v tejto sérii
15,77
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Ako som vozil Nórov

Voziť Nórov v MHD nie je len tak! Jednak je tam oveľa väčšia zima ako na Slovensku a podľa Ondrejovho písania aj oveľa väčšia sranda. Ale to môže byť aj jeho štýlom. Možno keby opisoval vyšívanie v Zimbabwe, tiež by vám to prišlo ako závideniahodná činnosť.

Prvý záblesk lúčov slávy Ondreja zasiahol, keď na portáli Dailymale.sk vyšiel jeho debutový článok a internet vybuchol. Okamžite sa katapultoval medzi najobľúbenejších autorov a s každým ďalším príspevkom narastal tlak, aby texty vydal knižne. Tak sa aj stalo.

Ak očakávate, že sa dozviete pikošky z geografických a demografických rozdielov a nórskych zvyklostí, máte čiastočne pravdu. Akurát, že ich nemusíte postrehnúť, pretože sa budete práve smiať na jeho neopakovateľných, trefných prirovnaniach alebo na jeho skvostnom majstrovstve špičkovania pointy.

Ondrej Sokol sa narodil v roku 1980 v katastri malebného mesta Trenčín. Mal snahu vyštudovať prekladateľstvo a tlmočníctvo, ale po zrušení fakulty sa napokon rozhodol splniť si detský sen a začal jazdiť pre Dopravný podnik Bratislava. Odtiaľ to už nabralo rýchly spád - po štyroch mesiacoch odišiel do Nórska a dobre mu tak. Je to práca vonku, posediačky, s pekným výhľadom a, ako sám vraví, rozmanitá, každý deň ho nasrdí niečo nové. Zároveň dúfa, že reputácia vydaného autora bude mať pozitívny vplyv na jeho sexuálny život.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
324758
Názov
Ako som vozil Nórov
EAN/ISBN
9788097292201
Forma
Pevná
Autor
Ondrej Sokol
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/03
Rozsah
212
Rozmer
155 x 213 x 16
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

„Do garáže prichádzam o pol siedmej večer. Na jej konci je momentálne prázdna a neprehrnutá odstavná plocha a ja neodolám, rozbehnem Connecto na tridsiatku, stočím volant a zatiahnem ručnú brzdu. Autobus opíše nádherný, skoro 270-stupňový oblúk a po jeho skončení ma ešte chvíľu vezie zadkom dopredu. Zaujúkam, zaradím déčko, rozbehnem sa a urobím to znovu. Kto nikdy nedriftoval s busom, nevie, čo je zabáva. Úplne stratím prehlaď o čase a blbnem tam ďalších päť minút, kým nie je celá plocha rozhrabaná a Bjorn z umyvárky sa ma nepríde spýtať, či mám šesť rokov. S nevinným výrazom na tvári mu vysvetľujem, že si chcem nacvičiť, ako zvládať šmyk, ak sa mi to stane vonku na ceste. Nezožerie mi to, vyháňa ma z busu ako lesník partizánov z hory a berie si ho do umyvárne. Pozbieram si veci, odhádžem z auta pol metra snehu, čo sa na ňom od rána nazbieralo, a konečne sa pracem domov.”

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Marek
23.01.2020 18:54:55

Príbeh Ondreja Sokola a jeho strastiplné cesty od práce v slovenskej SAD až po job v nórskych prímestských, metských a iných linkách. Myslíte si, že vtipy typu --odpočuté z našich barov a krčiem--sú len klišé? Nie. Tieto skutočné zážitky s neskutočnými hláškami, nenechajú vašu bránicu pokojnú. Voziť Nórov, to nie len tak. Aj na to je potrebná dávka slovenskej trpezlivosti, slovenského porozumenia a truhlíkovosti našich českých bratov. Aj takáto plejáda vodičov sa stretla pri pracovných pohovoroch a zamestnaní v nórskych dopravných firmách. A udržať nervy na uzde, asi nebude také jednoduché. Od nevychovaných nórskych pubertiakov, po náhodných feťákov, čiernych pasažieroch, uhundraných dôchodcov až po trošku neslušných Indov je to skvelá sardinkovo natrieskaná autobusová jazda. A pri knihe som sa nenudil. Veselá, sarkastická a až príliš reálna. Odporúčam.