Ako sa delil štát

Samostatnosť nechceme, tlačia nás do nej

Róbert Kotian

SVK Slovensky Artis Omnis2018/11

Kniha: Ako sa delil štát - Samostatnosť nechceme, tlačia nás do nej - 1. vydanie - Róbert Kotian
Katalógové číslo: 346790 viac »
Ušetríte až 4,07 € z bežnej ceny 15,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,83
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Ako sa delil štát

Samostatnosť nechceme, tlačia nás do nej

Novinár, publicista a politický komentátor Róbert Kotian prináša exkluzívny pohľad do zákulisia delenia spoločného štátu Čechov a Slovákov. Bolo Česko-Slovensko odsúdené na rozpad po slobodnom nádychu v novembri 1989? Zaslúžil sa o vznik samostatného Slovenska Vladimír Mečiar, alebo ho do samostatnosti dokopal Václav Klaus? Prečo sa politici obávali referenda, a prečo bolo toto rozhodnutie napokon racionálne, hoci neústavné? Prečo českí lídri stratili o slovenskú časť federácie záujem a viac im vyhovovalo samostatné Slovensko? Prečo slovenskí politici o samostatnosti predovšetkým hovorili a českí sa ňu aj reálne pripravovali? Prečo Václav Havel tak rýchlo kapituloval a sústredil sa na post českého prezidenta? Kotian ako novinár, ktorý bol pri tom, ponúka rekapituláciu hektických udalostí a prináša aj viacero doteraz neznámych okolností rozdelenia Česko-Slovenska. Text dopĺňa séria rozhovorov s priamymi aktérmi tohto procesu: Michalom Kováčom, Milanom Kňažkom, Milošom Zemanom, Miroslavom Macekom a dvojicou historikov Janom Rychlíkom a Dušanom Kováčom. Tomáš Garrigue Masaryk o Československu hovoril, že štáty sa udržiavajú ideami, na ktorých vznikli. Pri pripomínaní si storočnice vzniku Československa má zmysel aj poznanie, ako na troskách jedného štátu vznikli dva nové a na akých ideách vznikli. Toto poznanie môže do veľkej miery vysvetľovať aj ich súčasný stav. Dobovú atmosféru navodzujú kresby Fedora Vica, ktoré glosovali aktuálne dianie na stránkach Lidových novín.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
346790
Názov
Ako sa delil štát
Podnázov
Samostatnosť nechceme, tlačia nás do nej
EAN/ISBN
9788082010216
Forma
Pevná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Róbert Kotian
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/11
Rozsah
304
Rozmer
130×200
Hmotnosť
0,26
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
26%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Ako sa delil štát zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.