Mama milovala Gabčíka

Kniha: Mama milovala Gabčíka - 1. vydanie - Veronika Homolová Tóthová
Katalógové číslo: 342537 viac »
Ušetríte až 3,15 € z bežnej ceny 14,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zachráň knihu

Zachráň knihu

Iniciatíva Zachráň knihu vyšla priamo od slovenských autorov. Vznikla na podporu čítania, pôvodnej literatúry a v neposl… Zistiť viac...
11,75
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Mama milovala Gabčíka

Príbeh Jozefa Gabčíka, Anny Malinovej a jej dcéry Alenky (1939) sa týka nás všetkých. Aj vďaka ich odhodlaniu a odvahe sa mohlo po druhej svetovej vojne Československo obnoviť v pôvodných hraniciach. 

O Jozefovi Gabčíkovi sa píše aj v učebniciach pre špeciálne jednotky. O Anne Malinovej nie. A pritom bola pre Gabčíka pred atentátom na Heydricha, ale aj po ňom, veľmi dôležitá. Neprávom sa na ňu zabudlo, lebo sa nezachoval výsluchový protokol z gestapa. 

Veronika Homolová Tóthová sa rozhodla pripomenúť tento príbeh aj kvôli Anninej dcére – Alene Voštovej. Prišla o mamu, keď mala tri roky, a dlho netušila, kto sú jej skutoční rodičia. Anna sa zapojila do odboja, čím vystavila svoju dcéru mnohým útrapám. Pani Alena sa však na ňu nehnevá: „Som na mamičku hrdá, bola to veľmi statočná žena.“

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
342537
Názov
Mama milovala Gabčíka
EAN/ISBN
9788055164922
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Veronika Homolová Tóthová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/10
Rozsah
488
Rozmer
200×125×25 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Marek 5 z 5
09.07.2019 11:40:44

Príbeh, ktorý by sme si mali stále pripomínať. Je to aj príbeh ženy, ktorá zohral nemalú úlohu v živote Jozefa Gabčíka. Milostný príbeh je autorkinou fikciou, avšak prelínanie so skutočnými udalosťami je pravdivé aj na základe dochovaných spisov gestapa a skutočných fotografií. Kniha je aj satisfakciu pre dcéru Anny Malinovej. Mohlo to takto medzi nimi byť? Áno, mohlo. Historické udalosti z besnenia nacistov v bývalom Československu, len podčiarkujú vážnosť vojny a účel, pre ktorý bol atentát vykonaný. Kniha, je zo značnej časti kniha pravdivá. Pre niekoho hrdina, pre niekoho Gabčík s Kubišom tí, ktorí boli zodpovední za útok na Lidice. Ale je to naozaj tak? Keby nebolo ich a operácie Antropoid, možno by sme tu dnes neboli. Ale aká je výška obety? Títo dvaja sa nebáli položiť svoj život za nás a taká bola aj Anna Malinová s ostatnými, ktorých popravili a nevyzradili nič aj po strašnom mučení a výsluchu v koncentračnom tábore. A ako dopadla jej dcéra? To sa bez servítky dozviete.