Tanečnica

Michaela Ella Hajduková

SVK Slovensky MOTÝĽ2018/04

Kniha: Tanečnica - 1. vydanie - Michaela Ella Hajduková
Katalógové číslo: 325981 viac »
Ušetríte až 4,05 € z bežnej ceny 13,90
A navyše získate 9 vernostných bodov
9,85
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Tanečnica

Julienova rodina a ďalšie tisíce židov zomreli strašnou smrťou v koncentračných táboroch. Jedna z mojich dvoch najlepších kamarátok má vytetované číslo, ktorého sa nikdy nezbaví. Druhá zomrela pod rukami doktora Mengeleho, ktorého meno vyslovila Olive len pošepky a cez zovreté pery. Ako jej mám po tom všetkom povedať, že som odišla do Nemecka a vzala si Nemca v nacistickej uniforme?

Bohémske 20. roky 20. storočia v Paríži. Geraldine de Laffont tancuje vo vzduchu na čiernych stuhách. Jej životom je divadlo Folies Bergére a jeden nemecký muž. Je mladá a bezstarostná, až kým pritvrdo nedopadne na zem – jej stuhy sa zmenia na nacistické vlajky a milovaný muž má odrazu nacistickú uniformu. Zdrvená Geraldine poznačená príchodom vojny stráca viac ako len vlastné ilúzie. Osud jej vracia lásku, ale berie viac, ako je človek schopný uniesť. Jej mrazivý príbeh je ako zostup do neznámeho podzemia. Začnete v krásnom zámku a pôjdete hlbšie... chodby času vás prevedú životom odvážnej ženy a vzápätí vás nepripravených hodia z pompéznych divadelných dosiek do zbombardovaných Drážďan. Okázalé chodby Reichstagu v Berlíne i šesť mŕtvych detí vo vodcovom bunkri. Ako hlboko sa dá ukryť pravda?

O mnoho rokov neskôr prichádza do Paríža Júlia rozhodnutá vypátrať svoje korene. Skutočnosť, že zdedila zámok, však zďaleka nie je takým šokom ako to, že otvorí Pandorinu skrinku a vypustí z nej všetky hrôzy, ktoré musela prežiť jedna nešťastná... Tanečnica.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
325981
Názov
Tanečnica
EAN/ISBN
9788081641480
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Michaela Ella Hajduková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/04
Rozsah
344
Rozmer
135×205 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
29%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Valéria 5 z 5
20.04.2021 13:14:09

Opäť kniha slovenskej autorky, od ktorej som doposiaľ nič nečítala. Ako inak, robila som veľkú chybu, že som po jej knihách nesiahla oveľa skôr. Jej štýl je perfektný, jednoduchý, pútavý… Síce ma knižka nevtiahla do deja od prvých strán, neskôr som ju už nevedela z rúk pustiť. Na začiatku spoznávame Júliu. Mladú ženu, ktorá ešte v detstve prišla o oboch rodičov,nemala možnosť ich spoznať ani si ich zapamätať. Všetko čo o nich vie,je z rozprávania tety,jej muža a bratranca,s ktorými vyrastala. Pre mňa prišiel veľký zlom v momente keď Júliu našiel francúzsky detektív. Od tejto chvíle som sa nevedela odtrhnúť od knihy, a to som nebola ani v jednej tretine príbehu. Väčšia časť knihy je písaná z pohľadu Júliinej starej mamy, čo autorka zvládla perfektne. Dokonale sa preklenula z prítomnosti, do minulosti, 20. a 40. rokov minulého storočia... Vďaka tejto Michaelinej prepracovanej linke príbehu sa Júlia dozvie všetko o svojej minulosti a predkoch bez toho aby stretla svojich predkov.