Lüneburský variant

Paolo Maurensig

SVK Slovensky SLOVART2017/10

Kniha: Lüneburský variant - Paolo Maurensig
Katalógové číslo: 305024 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Lüneburský variant

Romány súčasného talianskeho spisovateľa Paola Maurensiga v sebe nesú znaky vyzretého rozprávačského štýlu, dramatický dej a symboly hlbokého mravného posolstva.

Náhly výstrel z pištole ukončí život bohatého nemeckého podnikateľa. Je to nehoda? Samovražda? Vražda? Odpoveď je nečakaná a prekvapujúca: je to ťah šachovou figúrkou.

V dômyselnej príbehovej mozaike sa krok za krokom, ťah za ťahom čoraz výraznejšie črtajú postavy dvoch šachových majstrov, živené vzájomnou nenávisťou, ktorá ich sprevádza od detstva cez dospievanie počas politických nepokojov až do koncentračného tábora, kde sa opäť stretávajú pri šachovnici - jeden v handrách židovského väzňa, druhý v uniforme veliteľa tábora.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
305024
Názov
Lüneburský variant
EAN/ISBN
9788055624525
Forma
Tvrdá, s prebalom
Autor
Paolo Maurensig
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/10
Edícia
MM
Rozsah
160
Rozmer
13 x 21 cm
Hmotnosť
0,10
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 4 z 5
03.06.2020 12:43:42

Lϋneburský variant je kniha, ktorej podstatou je šach. Je prítomný od prvej po poslednú stranu. Odohráva sa cestou vo vlaku, ale spomienky nás zavedú aj do minulosti. Dieter Frisch je bohatý, vlastní firmu v Nemecku a býva pri Viedni. Dobre sa oženil, má všetko čo len môže chcieť, aj dvojitý život – doma striedmy, zásadový starší pán, vzorný manžel, v Mníchove si žije svoj voľnejší život s milenkou. Nadovšetko však miluje šach. Ten vypĺňa jeho život, vydáva o ňom svoje vlastné noviny. Jedného dňa je ale nájdený mŕtvy v záhrade svojho domu s prestrelenou hlavou. Okolo jeho smrti je veľa záhad. Väčšina príbehu je rozprávanie jednej z postáv. Dvaja zanietení hráči šachu, Nemec a Žid. Pomsta. Na začiatku knihy je výstižná myšlienka, ktorá bola Frischa: „Na rozhodovanie o osudoch iných ľudí sa stačilo pozdvihnúť do istej výšky, a vtedy sa uhol pohľadu zmenil a človek sa mohol cítiť ako Boh. Súcit, milosrdenstvo, láska teda boli relatívnymi vlastnosťami, a nikdy nie absolútnymi. “