Pre tvoje mŕtve oči

Kniha: Pre tvoje mŕtve oči - 1. vydanie - František Juriga
Katalógové číslo: 286553 viac »
Ušetríte až 2,18 € z bežnej ceny 8,30
A navyše získate 6 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
6,12
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Pre tvoje mŕtve oči

Román Pre tvoje mŕtve oči je pokračovaním úspešného románu Žiť cudzí život (VSSS, 2014).

Zachytáva kladné aj záporné stránky zmeny spoločenského systému hlavne v oblasti dopadu na medziľudské vzťahy a psychiku spoločnosti.

Predchádzajúci príbeh skončil vraždou dcéry hlavného hrdinu Marcela Protivňáka a samovraždou jeho manželky. Protivňák, bývalý člen francúzskych légií, sa rozhodne vrahov vypátrať a potrestať. Preniknutie do podsvetia považuje za najlepšiu cestu na zistenie pravdy o príčinách vraždy a vrahoch dcéry. Zisťuje, že o svojej dcére a jej živote nič nevie. Pri pátraní príde na to, že bola členkou ochranárskej organizácie na záchranu človeka ako živočíšneho jedinca. Napokon sa mu podarí vypátrať, kto aj prečo Moniku zavraždil. Pri mŕtvolách manželky a dcéry sľúbil, že ich pomstí. Vie, kto je vrahom, ale on sám je lekár. To je ďalší problém, a nie jediný, lebo tu vyvstáva otázka, či nie je dôležitejšie pokračovať v práci, pre ktorú bola jeho dcéra zabitá.

Na príklade hlavného hrdinu Juriga ukazuje, že len silný jedinec môže odolať tlakom a nástrahám v dobe, v ktorej najväčšou hodnotou je bohatstvo, potlesk davu a ľahký život, kde spoločenská hodnota človeka nevychádza z duševnej veľkosti, zo schopnosti, čo dokáže pre spoločnosť vytvoriť, nakoľko svojím konaním prispieva k poľudšteniu človeka, ale koľko dokáže zarobiť. Autor nepaušalizuje, ale snaží sa vychádzať z vlastných vedomostí a aplikovať ich na svojich hrdinoch. Veľa priestoru venuje emocionálnym vzťahom, láske, erotike, jednotliví protagonisti sa vracajú k týmto vzťahom a prehodnocujú ich. Juriga narušuje chronológiu, často sa vracia do minulosti a tým dej nadobúda potrebnú plasticitu. Autor prichádza s novými témami a novou koncepciou, čo činí jeho dielo jedinečným.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
286553
Názov
Pre tvoje mŕtve oči
EAN/ISBN
9788080619428
Forma
Neviazaná, bez prebalu, matná
Poznámka
1. vydanie
Autor
František Juriga
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/01
Rozsah
279
Rozmer
221×167×20 mm
Hmotnosť
0,53
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
26%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Pre tvoje mŕtve oči zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.