Dafnis a Chloé

Príbeh antického spisovateľa Longusa prerozprávala Beata Panáková

Beata Panáková

SVK Slovensky PERFEKT2013/12

Kniha: Dafnis a Chloé - Príbeh antického spisovateľa Longusa prerozprávala Beata Panáková - Beata Panáková
Katalógové číslo: 210774 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Dafnis a Chloé

Príbeh antického spisovateľa Longusa prerozprávala Beata Panáková

V časoch, kedy sa bohovia a nymfy starali o všetko živé na zemi, sa odohráva príbeh opustených detí Dafnisa a Chloé, ktoré našli a vychovávali pastieri uprostred krásnej prírody. Vyrastali spolu na pasienkoch, v tienistých hájoch a na slnečných stráňach. Pásli spolu stáda kôz a ovečiek, stali sa nerozlučnými priateľmi. Zamilovali sa do seba a pomocou bohov i vlastnou snahou prekonali nástrahy osudu.

Príbeh rozvíja citlivosť, vnímavosť, fantáziu a obrazotvornosť detského čitateľa. Ilustrovala ho známa slovenská výtvarníčka Katarína Vavrová. Vzniklo tak výnimočné dielo svetovej literatúry s mimoriadnym výtvarným spracovaním. Kniha je určená deťom od 8 rokov, patrí do edície Múzy, v ktorej sa pripravuje ďalší pôsobivý príbeh Orfea a Eurydiky.

Antický autor LONGUS alebo LONGOS žil koncom druhého a začiatkom tretieho storočia n. l. pravdepodobne na ostrove Lesbos. Jeho pastorála Dafnis a Chloé je najvýznamnejším gréckym románom tohto obdobia. Príbeh opustených detí, ktoré vychovávali pastieri uprostred krásnej prírody prerozprávala autorka Beáta Panáková do súčasného jazyka. Zjednodušuje rozsiahly epický príbeh tak, aby bol jasný a zrozumiteľný pre malého čitateľa. Dej nevšedne rozvíja inšpiráciu, fantáziu a obrazotvornosť čitateľa.

 

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
210774
Názov
Dafnis a Chloé
Podnázov
Príbeh antického spisovateľa Longusa prerozprávala
EAN/ISBN
9788080466336
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Beata Panáková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/12
Rozsah
44
Rozmer
190×250 mm
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Adalber Zuzka 5 z 5
14.05.2014 09:51:20

Je vždy veľmi prijemné,keď sa vo valiacom prúde poklesnutej literatúry sa objaví aktualizovaný antický skvost navyše ilustrovaný našou poprednou výtvarníčkou Katarinou Vávrovou.Takéto skvosty sa na našom trhu nezjavujú často.Ďakujem.