Posledné varovanie

Nicolaos D. Kanellos

SVK Slovensky Dixit2013/06

Kniha: Posledné varovanie - Nicolaos D. Kanellos
Katalógové číslo: 199777 viac »
Ušetríte až 1,84 € z bežnej ceny 6,99
A navyše získate 5 vernostných bodov
5,15
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Posledné varovanie

Kniha "Posledné varovanie"je priesečnicou filozofických esejí na tému udržateľnosti demokracie, zneužívania politickej moci či vlasteneckej lásky k svojej krajine a novely o terorizme.
Príbeh vzniku teroristickej skupiny v 70-tych rokoch 20. storočia, pohnútok jej členov a prekvapivého záveru, keď sa bývalý terorista stane hlavnou postavou vládneho hnutia proti terorizmu.
Vďaka svojej minulosti dokáže hlavný hrdina s nesmiernou efektivitou rozbiť novú teroristickú skupinu ale v okamihu, keď prichádza chvíľa zožať zaslúženú slávu, mu pred vlastným domom postrelia jediného syna, ktorý ostane ochrnutý v kóme. Zlomený "Spartakus" nastúpi na cestu individuálneho terorizmu, odhodlaný zničiť všetkých, ktorí sa podieľali na osude jeho syna. Symbolicky aj fyzicky.
Otvoreným záverom sme konfrontovaní neodbytnou myšlienkou, že násilie plodí vždy len násilie, aj keby jeho podnet vyvieral z lásky. Z lásky k vlasti či rodine.
Jazyk knihy je náročný, obsahuje mnoho odkazov na veľkých filozofov aj dejinné udalosti a tak sa kniha stáva intelektuálnou výzvou pre každého čitateľa.
Balkánska poetičnosť, metafory a obrazové videnie sveta pripomína knihy Milorada Paviča, kde veľa vecí ponecháva autor na interpretácii čitateľa a nejasnosť je vlastná týmto textom.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
199777
Názov
Posledné varovanie
EAN/ISBN
9788089662036
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Nicolaos D. Kanellos
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/06
Rozsah
102
Rozmer
125×162 mm
Hmotnosť
0,19
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
26%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Posledné varovanie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.