Měděný jezdec

Paullina Simonsová

CZE Česky IKAR2013/03

Kniha: Měděný jezdec - Paullina Simonsová
Katalógové číslo: 195621 viac »
17,31

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Měděný jezdec

Poutavá historická freska je zároveň nezapomenutelným příběhem o lásce vzdorující hrůzám války i lidské zášti. 17letá Taťána vyrostla v Leningradě, v městě, kde památníky zašlé slávy kontrastují s šedivou realitou stalinského Ruska. V roce 1941, ten den, kdy Němci napadnou Rusko, se Taťána poprvé zamiluje - vzápětí pocítí trpkost zakázané lásky: nadporučík Alexandr Bělov je vyvolený její sestry Dáši. Navíc má Alexandr temné tajemství - pochází z rodiny amerických komunistů, kterou zlikvidovalo NKVD. Lásce Taťány a Alexandra není přáno: město drtí německá blokáda, hladomor, zima a všudypřítomný strach ze smrti. Ale jindy slabá Táňa se ukáže jako nejsilnější člen rodiny a s Alexandrovou pomocí překonává všechny útrapy. Nejtěžší zkouškou však bude odolat vlastní touze…
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
195621
Názov
Měděný jezdec
EAN/ISBN
9788024921099
Autor
Paullina Simonsová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/03
Rozsah
616
Rozmer
155×234×40 mm
Hmotnosť
0,69
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.7 z 5.0
5
150.0%
(2)
4
300.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

majka
05.04.2013 09:17:10

Tak toto je krásna kniha a som rada, že ju znovu vydávajú lebo sa už nedala nikde zohnať. Je to úžasný príbeh o láske, obete, vojne, utrpení, bolesti, ktorý by si mal prečítať každý. Nenechajte sa zmiasť tým, že je kniha v YA kategórií - táto kniha je pre všetkých bez rozdielu veku a určite do nej investujte svoje peniaze naozaj sa to oplatí. P.S. je to prvá časť z troch


Zita 4 z 5
05.07.2013 00:31:05

Som rada že som si túto knihu stihla kúpiť predtým ako je opäť vypredaná:)Je o naozaj krásna a silná kniha kedže sa odohráva počas vojny.Dvojku mám takisto doma a už sa na ňu teším.


nicoll_a 5 z 5
28.10.2013 16:08:10

Naozaj úžasná kniha, krásny príbeh a som rada, že konečne znova vychádza aj s ďalšími pokračovaniami, takže si ju konečne môžem prečítať. Veľmi emocionálne silný príbeh. Človeka sa drží ešte dlho po prečítaní, človek sa hneď musí vrhnúť na ďalší diel, len teraz to čakania na poslednú časť je otrasné :/ Táto kniha sa na 100% oplatí prečítať a investovať do nej! :)


Marché FanAlst 5 z 5
31.03.2014 20:15:43

*Kniha čítaná v božskom slovenskom preklade, neskôr po rusky. Budem brať tú knihu takú akú ju beriem v slovenskom preklade, vydanú Ikarom roku v 2003* Vážne skvelý román, v ktorom je všetko v tom správnom reálnom slova zmysle. Je to zjav, nejde tu iba o ten príbeh, postavy a tak. Celkovo to kde sa dej odohráva, konanie postáv, z ktoré mrazí, ich rozhodnutia, to akí reálny všetci sú, celkovo rodina Metanovových bola pre mňa dosť zvláštna. To ako je vykreslené prostredie, životné podmienky, postupný "zosuv pôdy" (erózia v živote postáv NIE v príbehu!)- ak to mám tak nazvať - to ma šokovalo. Smrť niektorých tiež. A nezabúdam Ti pripomenúť ani to, že ide vlastne o prvú a pravdepodobne aj poslednú (áno, som strašný skeptik) knihu, ktorá je správne romantická, dramatická, tragická a reálna, že sa naozaj BOJÍŠ, čo sa im stane. Najmä zdôrazňujem to /SPRÁVNE ROMANTICKÁ/ Skutočne spisovateľka si ma vykreslením ich vzťahu získala na celej čiare. A ten koniec! Myslela som, že je to KONIEC! A toľko špekulácií okolo toho. Veľmi ma potešil, a bola som aj smutná ako inak?nu, ale...dlho som premýšľala ako to s ňou vlastne skončilo, jej život išiel pre mňa ďalej a to je veľmi dôležité. Vážne mi na nich záležalo. Najlepšia "reálna záležitosť"! A to minimálne desaťročia. Ale neodpustím si rypnutie, nasmerované k pokračovaniu. Dodávam, že ešte brilantnejšie by to celé vypálilo, keby toto bola iba samostatná kniha a nie trilógia. Nuž, nemôžeme mať všetko, čo chceme a po prečítaní tohto zjavenia ma čakal veľmi nepríjemný pád na hubu...až sa mi chce plakať. Keby Medený jazdec bol samostatnou knihou mal by k tým piatim hviezdičkám ešte o pol hviezdičky navyše. Bolo by to určite lepšie. Najobľúbenejšia postava: Dáša, Tatianina rodina, Taťaša, Dimitrij.