Čierne zlato. Povesti z Hornonitria

Povesti z Hornonitria 1

Jozef Lenhard

SVK Slovensky TRIO PUBLISHING2012

Kniha: Čierne zlato. Povesti z Hornonitria - Povesti z Hornonitria 1 - Jozef Lenhard
Katalógové číslo: 191152 viac »
Ušetríte až 1,68 € z bežnej ceny 7,90
A navyše získate 6 vernostných bodov
6,22
Posledné kusy u vydavateľa. Dodané množstvo a termín negarantujeme.
U dodávateľa

Kniha: Čierne zlato. Povesti z Hornonitria

Povesti z Hornonitria 1

Mesto Trnava, rovnako ako Richard, Marek a Tereza, ale aj Natan, Peter a Veronika, je protagonistom tohto bohato utkaného, dynamického príbehu, ktorý sa síce začína po Nežnej revolúcii a pokračuje až do súčasnosti, no jeho korene siahajú hlboko do 20. storočia a jeho dejinných udalostí. Román Stratený boh je príbehom lásky vo všetkých jej podobách – lásky k žene, k rodine, k mestu, k tradícii, k Bohu aj bohu –, no súčasne kladie otázky o zmysle ľudskej existencie, o jej etickom rozmere dnes či v minulosti, o hľadaní osobného boha, ktorý by bol človeku paradigmou morálneho správania. Príbehy jednotlivých postáv sa spájajú a prepletajú, spejú k svojmu šťastnému i menej šťastnému koncu, predovšetkým však tlmočia autorovo naliehavé posolstvo ľudstvu.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
191152
Názov
Čierne zlato. Povesti z Hornonitria
Podnázov
Povesti z Hornonitria 1
EAN/ISBN
9788089552306
Autor
Jozef Lenhard
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012
Rozsah
110
Rozmer
168×230
Hmotnosť
0,43
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Posledné kusy u vydavateľa. Dodané množstvo a termín negarantujeme.
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Jozef Rundes 5 z 5
08.09.2013 22:08:51

Dobrý deň, priatelia literamáci, k tomu titulu máte na stránke omylom anotáciu knihy Štefana Kuzmu Stratený boh. Správna anotácia k Čiernemu zlatu Jozefa Lenharta (nie Lenharda) je takáto: Súbor trinástich povestí Jozefa Lenharta je prvým knižným spracovaním a upozornením na dodnes nepoznané duchovné dedičstvo Hornej Nitry. Povesti sú často tematicky posunuté až do polohy rozprávky a popri historických postavách v nich vystupujú aj vybájené a rozprávkové bytosti. V magickom počte trinástich textov ožíva dávno zaniknuté salašníctvo, uhliarstvo, niekdajšie remeslá, ale i tragické osudy ľudí, ktorí tu žili. Kniha pomocou príručky Čítame s porozumením Povesti Hornej Nitry umožní deťom a ich učiteľom či rodičom hlbšie vniknúť pod povrch príbehu, spoznávať dejiny a tradície. Čierne zlato získalo ocenenie Najkrajšia a najlepšia kniha jesene 2012 v súťaži organizovanej Bibianou.