Monica Kristensen

Autor / 3 tituly

Monica Kristensen Solås (*1950) je nórska spisovateľka, no narodila sa vo Švédsku.

Vyštudovala fyziku na univerzite v Tromsø a v Cambridgi získala doktorát. Viedla celú radu polárnych expedícií do Arktídy aj Antarktídy, niekoľko rokov pracovala ako riaditeľka výskumnej stanice v Novom Ålesundu na Špicbergoch. 

Podieľala na vzniku a fungovaní výskumných staníc v polárnych oblastiach. Ako prvá žena v histórii bola za svoje výskumy v meteorológii, glaciológii a oceánografii ocenená Kráľovskou geografickou spoločnosťou.

Napísala zbierku povestí zo Špicbergov a dve knihy o svojich polárnych expedíciách, v roku 2007 sa však konečne rozhodla napísať román. A tak vyšiel prvý krimi-román s policajtom Knutom Fjeldom, ktorého sa autorka chystá  previesť celkom 12-timi románmi. V nórčine zatiaľ vyšli štyri detektívne príbehy, spojené týmto premýšľavým policajtom a prostredím arktických Špicbergov. Detailná znalosť tejto podivuhodnej polárne oblasti zúročila v tejto skvelej detektívnej sérii, ktorá bola veľmi kladne prijatá nórsku kritikou. Séria má byť tiež spracovaná ako televízny seriál.

 

Kniha: Hľadanie - Severský triler - Monica Kristensen

Hľadanie Severský triler

SVK Slovensky 2014/09Monica KristensenMarenčin PTKrimi a detektívky

U dodávateľa

5.0 z 5.0
9,40
Kniha: Holanďanův hrob - Monica Kristensen

Holanďanův hrob

CZE Česky 2013/11Monica KristensenAlbatros MediaKrimi a detektívky

Vypredané

5.0 z 5.0
NEDOSTUPNÉ
3,85
Kniha: Pátrání - detektivka - Monica Kristensen

S ukážkami

Pátrání detektivka

CZE Česky 2012/11Monica KristensenMOTTOKrimi a detektívky

Vypredané

NEDOSTUPNÉ
9,99