Veľmi ľahká smrť

Simone de Beauvoirová

SVK Slovensky Q1112000/01

Kniha: Veľmi ľahká smrť - Simone de Beauvoirová
Katalógové číslo: 84475 viac »
2,04

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Veľmi ľahká smrť

Simone de Beauvoirová sa narodila na začiatku 20. storočia (9.1.1908), kedy síce Paríž žil avantgardným umením, ale Francúzsko bolo prudérne, sputnané meštiackymi mravmi. Staršej generácii čitateľov túto významnú postavu francúzskej literatúry netreba osobitne predstavovať. Bola Sartrovou družkou v živote i vo vyznávaní ideí, najprv komunizmu, potom komunistami zatracovaného existencializmu.. Predovšetkým v období uvoľnených skrutiek šesťdesiatych rokov vyšla v slovenskom, no najmä českom preklade väčšia časť jej tvorby. Emancipovaná a búrajúca konvencie napísala i priekopnícku rozsiahlu štúdiu DRUHÉ POHLAVIE, v ktorej sa zaoberá otázkou postavenia ženy, a ktorá právom vzbudila značný rozruch.
Mohlo by sa zdať, že po tomto diele prichádzajúcu útlu knižku VEĽMI ĽAHKÁ SMRŤ kritika ani nezaznamená, lež opak je pravdou. Simone de Beauvoirová totiž touto knihou ukázala svoju ďalšiu tvár (či dušu?). Citlivú, zraniteľnú. Kniha akoby bola reportážou z poslednej cesty jej matky, na ktorej jej spolu s mladšou sestrou robí autorka sprievodkyňu. Reportáž senzibilného človeka z hrôzostrašného umierania, ktoré sprevádzalo "milosrdné klamstvo" o uzdravovaní. Reportáž o nezmyselnom pseudohumánnom predlžovaní utrpenia a klamných nádejí. Reportáž s odbočeniami a časovými návratmi.
Ako nik pred ňou a azda ani po nej siahla autorka hlboko do ľudského bytia a odchodu z neho - nevyhnutného, ale ako to ona hodnotí, nespravodlivého. Hlboko, citlivo, majstrovsky.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
84475
Názov
Veľmi ľahká smrť
EAN/ISBN
9788085401783
Autor
Simone de Beauvoirová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2000/01
Edícia
Ženský prstoklad
Rozsah
112
Rozmer
135×180×10
Hmotnosť
0,19
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Veľmi ľahká smrť zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.