Predurčenie

Marja Holecyová

SVK Slovensky FRAGMENT2010/03

Kniha: Predurčenie - Marja Holecyová
Katalógové číslo: 81268 viac »
Séria kníh: Mariotovi dediči
Mariotovi dediči
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Predurčenie

Jeden deň, jedno stretnutie, jeden rozhovor prevrátia život štrnásťročnej Mije z Nitry naruby. Zistí, že čarovanie, lietanie a zaklínanie nie je len smiešny výmysel rozprávkarov. Mija v sebe objavuje výnimočnú moc a učí sa ju ovládať, no najskôr sa musí naučiť ovládať samu seba... Púšťa sa do najväčšieho dobrodružstva svojho života a netuší, že tým otvára dvere ďalším vzrušujúcim udalostiam, pretože podľa veštby len Mariotovi dediči, medzi ktorých Mija patrí, dokážu zastaviť vojnu. 

Začítajte sa do prvej časti slovenského fantasy románu napísaného mladou študentkou Marjou Holecyovou

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
81268
Názov
Predurčenie
EAN/ISBN
9788080893675
Autor
Marja Holecyová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2010/03
Edícia
Mariotovi dediči
Rozsah
352
Rozmer
138×205×0
Hmotnosť
0,45
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.5 z 5.0
5
200.0%
(1)
4
200.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Rudolf 5 z 5
21.04.2013 14:41:50

Aj táto kniha je dobrá, má to, čo by mala poriadna kniha mať.


Evelin 4 z 5
04.10.2013 15:06:54

Knižka je naozaj pravá fantasy. Má vlastné pravidlá, zákony, ktorými sa musíte riadiť. Čarodejnícke rodiny sú usporiadané podľa hierarchie dôležitosti. V knihe ide dosť o politiku a rodinné vzťahy. Nie s každým je vám dovolené sa rozprávať a k vysoko postaveným rodinám sa musíte chovať s úctou a neodvrávať. Hl. hrdinka Mija je dcéra najobávanejšieho zlého čarodejníka Mariota. Celý čarodejnícky svet je pred ňou 14 rokov ukrytý, až si po ňu raz Starešina Ľubietovej príde a prikáže jej učiť sa čarovať (prikázať je silné slovo, pretože Mija len tak ľahko neposlúcha toho, kto sa k nej chová ako k handre). Môžete tu nájsť mnohé podobnosti zo sériou Harry Potter. Napriek tomu je však kniha veľmi kreatívne vymyslená. Autorka si to všetko prepojila dômyselne a všetko sa dozvedáte v pravý čas. Niektoré veci som síce odhalila omnoho skôr ako hl. hrdinka, ale povedzme, že ja už mám také vnútorné tušenia a každého v knihách z niečoho podozrievam 8D Páčila sa mi papuľnatá Mija, ktorá sa chovala dosť reálne. Starešina Metoj je typ postavy, ktorého by ste najradšej zabili, nemožno mu tak ľahko odporovať a veľmi mi pripomínal vysoko postavených politikov či kráľov v historických filmoch - "Urobíš, čo ti kážem, lebo ja som najvyšší!" Potom ešte treba spomenúť druhého Mariotovho dediča menom Miseag. Je to taký namyslený, drzý pajác, ktorý ale má určitú iskru a myslím, že si ho zamilujete. Bohužiaľ, nemôžem sa zmieriť s menami a názvami v tejto knihe. Niekedy som mala pocit, že autorka sa sama nevie rozhodnúť či zvolí tradičné slovenské mená alebo ich prekombinuje s angličtinou či s niečím iným. Nehovorím, že nie je kreatívna, pretože tie mená sa tam nakoniec vlastne aj hodia, ale nedokázala som si na ne poriadne zvyknúť a mierne ma rušili. Kreativita a fantázia sa autorke nedajú odoprieť, vymyslela naozaj jedinečný svet, pravidlá, čarodejnícke vymoženosti, spojenie s ľudským svetom a s 21. storočím... Bude to baviť ako mladšie ročníky, tak aj staršie. Mňa čítanie veľmi bavilo a aj keď to bola kniha trošku hrubšia s menšími písmenkami a čítala som ju dlhšie, pamätám si veľa detailov a situácií. Vykresľovanie charakterov, opisy prostredia a vymýšľanie čarodejníckych pomôcok ide autorke skveleň 8)