Nákupologie

Pravda a lži o tom, proč nakupujeme

Martin Lindstrom

CZE Česky Computer Press2009/08

Kniha: Nákupologie - Pravda a lži o tom, proč nakupujeme - Martin Lindstrom
Katalógové číslo: 77167 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Nákupologie

Pravda a lži o tom, proč nakupujeme

Je klasická reklama pasé? Martin Lindstrom tvrdí v této knize, že tomu tak skutečně je. Opírá se o výsledky výzkumu, který provedl s týmem neurologů, dvěma tisíci dobrovolníků a sedmi miliony dolarů. Tak zvaný neuromarketing, kolem kterého se celá Nákupologie točí, boří oblíbené marketingové a reklamní postupy, přesvědčení a pověry, tradované z generace na generaci. V knize se například dočtete, že: varovné nápisy na krabičkách cigaret kuřáky nejen neodrazují, ale naopak v nich vyvolávají touhu po další cigaretě, product placement (umístění výrobku ve filmu či seriálu) vůbec nefunguje, tzv. zrcadlové neurony mohou za vaši touhu mít právě to, co často vídáte, pokud ke svému produktu budete nabízet rituál, máte vyhráno. Jestli vás navíc zajímá, jakou roli v reklamě hraje sex, podprahová sdělení nebo jak nás může ovlivnit zvuk či vůně, držíte v rukou tu správnou knihu. Jak autor dodává k některým velmi překvapivým závěrům: „Člověk může lhát, ale jeho mozek ne.“ Martin Lindstrom je jedním z nejrespektovanějších marketingových guru na světě. Každoročně tráví tři sta dní na cestách, na kterých se dělí celkově s milionem posluchačů o své průkopnické metody. Konzultuje a radí top manažerům takových společností, jako jsou McDonald’s Corporation, Procter & Gamble, Nestlé, Microsoft, Walt Disney a GlaxoSmithKline. Byl citován na stránkách Financial Times, USA Today a mnoha dalších periodik. Jeho předchozí knihu BRAND sense označil časopis Wall Street Journal za jednu z deseti nejlepších knih o marketingu, které kdy byly vydány.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
77167
Názov
Nákupologie
Podnázov
Pravda a lži o tom, proč nakupujeme
EAN/ISBN
9788025123966
Autor
Martin Lindstrom
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2009/08
Rozsah
232
Rozmer
175×230×10
Hmotnosť
0,43
Stav
Nedostupné
Zľava
0%
Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
2.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
100.0%
(1)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

alesisko 2 z 5
12.02.2013 14:02:31

Martin Lindstrom je iste skusený poradca, a skoro všetko čo nakupejeme ovplyvnil, aby to nejako vyzeralo, aby sa nám to páčilo. Nájdete tu zaujímavé príklady v čom sa značky (brandy) tovaru a ich nakupovanie podobá náboženstvu, koľko rozhodnutí o kúpe robíme z úplne iných dôvodov než tvrdíme a ďalšie výskumy, ktoré Lindstrom sám robil alebo cituje. Iste dobrá voľba, ak chcete trošičku nahliadnuť do neuromarketingu - skúmanie reakcií mozgu na tovar a reklamu. Iste dobrá voľba, ak ste ešte nečítali nič o tom ako sme iracionálni a nepoznáte zaujímavé výskumy správania z iných kníh napr. Arielyho či Gladwella. Táto kniha je však trochu riedka (napr. oproti knihám spomínaných autorov), stačila by jej polovica textu a hustejšie riadkovanie. Je tak ľahúčka na čítanie, že vám môže aj uletieť o čom to vlastne bolo.