Zemetrasenia

Tragické výzvy v dejinách

Peter Moczo; Eva Rutšeková

SVK Slovensky Grada Publishing2023/11

Kniha: Zemetrasenia - Tragické výzvy v dejinách - Peter Moczo; Eva Rutšeková
Katalógové číslo: 485702 viac »
Ušetríte až 3,54 € z bežnej ceny 21,99
A navyše získate 18 vernostných bodov
18,45
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Zemetrasenia

Tragické výzvy v dejinách

Pripravovaná kniha je jedinečnou publikáciou pre najširšiu verejnosť o zemetraseniach, seizmických vlnách, lunotraseniach a marsotraseniach.
Zemetrasenie je výnimočný jav. Pri žiadnom inom prírodnom alebo technogénnom jave sa neuvoľní v tak krátkom čase toľko energie, ako pri najväčších zemetraseniach.
Najväčšie zemetrasenia znamenali ekonomickú a humanitárnu katastrofu s dlhodobými následkami. Niektoré zmenili postoj vedcov, politikov a spoločnosti k našej planéte a výskumu. Seizmické vlny sú kľúčom k poznaniu vnútra Zeme, Mesiaca a Marsu. V budúcnosti aj všetkých ďalších terestriálnych planét, sú preto mimoriadne dôležité aj pre budúce vesmírne misie a snahy ľudstva o spoznávanie vesmíru. Vlastné kmity sú kľúčom k poznaniu štruktúry hviezd. Zemetrasení nebude v budúcnosti menej. Miera a zložitosť osídlenia bude väčšia. Predpovedanie seizmického pohybu počas budúcich zemetrasení je najvýznamnejšou úlohou seizmológov, ktorí skúmajú zemetrasenia.
Každá kapitola knihy bude venovaná významnému javu v dejinách seizmológie ale i ľudstva, bude sa zaoberať zrodom seizmológie ako vedy, ale neopomenie ani zaujímavosti, ako umiestnenie seizmometrov na Mesiaci. Publikácia je napísaná v spolupráci seizmológa a historika. Historická časť kapitol bude neraz prekvapujúcim a poučným spestrením, bude mapovať všetky doteraz známe významné a zničujúce zemetrasenia v histórii ľudstva. Posledným z popísaných bude aj zemetrasenie v Turecku vo februári 2023. Kniha je cenným zdrojom informácií pre každého, kto chce získať najnovšie informácie o tom, čo je úlohou seizmológov a seizmológie, ako aj o významných zemetraseniach v histórii ľudstva, ktoré zmenili štruktúru miest aj samotnej spoločnosti. Kniha bude doplnená novými farebnými ilustráciami.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
485702
Názov
Zemetrasenia
Podnázov
Tragické výzvy v dejinách
EAN/ISBN
9788080906559
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Peter Moczo; Eva Rutšeková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023/11
Rozsah
288
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
0,45
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Zemetrasenia zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.