Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj

Kniha o živote, smrti a odpustení

Júlia Marcinová

SVK Slovensky Artis Omnis2023/09

Kniha: Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj - Kniha o živote, smrti a odpustení - 1. vydanie - Júlia Marcinová
Katalógové číslo: 479209 viac »
14,06

Dotlač , očakávame ZAJTRA
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj

Kniha o živote, smrti a odpustení

Román napísaný na základe skutočných udalostí sa odohráva v rokoch 1860 až 1944 v Poluvsí, ktoré je dnes časťou Rajeckých Teplíc. Rozpráva príbeh rodiny naprieč generáciami tak, ako sa skutočne stal: bez prikrášlenia, bez zjemnenia, s drsnosťou dedinského prostredia, ale aj s vľúdnosťou obyčajného človeka. Život bol voči hlavným protagonistom neraz neúprosný, no napriek tomu nás silným príbehom sprevádza odpustenie, odvaha a pokora.

Povedali o knihe

„Júlia vypátrala a spísala príbehy ľudí zo svojej – blízkej či vzdialenejšej – rodiny. Sú to však aj príbehy iných rodín – našich rodín. Obraz toho, ako sa v danej dobe žilo, a pre mňa osobne ďalší dôkaz toho, že sa nám – aj ľuďom okolo nás – žije tak, aké máme vzťahy. A práve poznanie našej minulosti nám dáva možnosť žiť lepšie – pochopiť našich predkov, ktorých sme ešte stihli spoznať, pochopiť dôvody, prečo sa správali tak, ako sa správali, čo ich tešilo a čo kvárilo, aj keď to možno nikdy nepriznali. Román búra aj akési tiché tabu – bez zábran a falošného prikrášľovania ukazuje, aký ťažký život si navzájom vieme pripraviť, a to len preto, lebo sa staráme do toho, ako majú žiť iní. A že tvrdšie ako chlapská päsť je zatvrdnuté srdce. Staré príbehy by nemali byť zabudnuté, lebo nám pomáhajú byť lepšími. Keď im to dovolíme.“

Veronika Homolová Tóthová

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
479209
Názov
Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj
Podnázov
Kniha o živote, smrti a odpustení
EAN/ISBN
9788082011923
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Júlia Marcinová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023/09
Rozsah
344
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
0,48
Stav
Dotlač
Sadzba DPH
10%
Zľava
26%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.