Cesta ku hviezdam

Stephen Walker

SVK Slovensky IKAR2023/11

Kniha: Cesta ku hviezdam - 1. vydanie - Stephen Walker
Katalógové číslo: 478541 viac »
Ušetríte až 5,46 € z bežnej ceny 25,90
A navyše získate 20 vernostných bodov
20,44
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Cesta ku hviezdam

Strhujúci príbeh prvého človeka, ktorý prekonal hranice našej planéty

Čas: 9.07. Deň: 12. apríl 1961. Miesto: Prísne tajný raketový komplex v ZSSR. Mladý Rus sedí v malej kapsule na špici najsilnejšej medzikontinentálnej balistickej rakety vyrobenej v Sovietskom zväze – pôvodne navrhnutej ako nosič jadrovej hlavice – a práve vzlieta k oblohe. Volá sa Jurij Gagarin. A už čoskoro sa zapíše do dejín.

Rýchlosťou takmer 29 000 kilometrov za hodinu – desaťkrát rýchlejšie než strela vypálená z pušky – obletí zemeguľu za 106 minút. Z priezorov kapsule pritom vidí Zem ako nikto predtým, zažíva jedinečný západ aj východ slnka, vznáša sa ponad oceány a kontinenty a sleduje ich krehkú krásu. Jeho štart prebieha v úplnej tajnosti, ale už v priebehu niekoľkých hodín po pristátí sa z neho stáva svetová celebrita – je prvý človek, ktorý opustil našu planétu.

Vzrušujúca cesta ku hviezdam sa uskutočnila v čase vrcholiacej studenej vojny, keď USA a ZSSR stáli proti sebe, rozdelení železnou oponou. Obe superveľmoci v snahe dostať človeka do vesmíru podstupovali obrovské riziká – Američania za plnej pozornosti médií, Sovieti v prísnom utajení. Obe strany cvičili svoje tímy astronautov až na hranicu únosnosti. Preteky medzi nimi boli vyrovnané až do poslednej chvíle.

Kniha Cesta ku hviezdam vznikla na základe autorovho rozsiahleho výskumu a živých svedectiev pamätníkov, z ktorých mnohí nikdy predtým neprehovorili. Odhaľuje desaťročia skryté tajomstvá a zoznamuje čitateľa s dramatickým pozadím jedného z najväčších dobrodružstiev ľudstva.

Z anglického originálu Beyond (William Collins, An imprint of HarperCollinsPublishers, London 2021) preložil Patrik Roľko.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
478541
Názov
Cesta ku hviezdam
EAN/ISBN
9788055190341
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Stephen Walker
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023/11
Rozsah
496
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Cesta ku hviezdam zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.