Ženy. Do tanca i na počúvanie - audiokniha

audiokniha: Ženy. Do tanca i na počúvanie - audiokniha - 1. vydanie - Božena Slančíková-Timrava
Katalógové číslo: 475164 viac »
Ušetríte až 3,00 € z bežnej ceny 14,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,90
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

audiokniha: Ženy. Do tanca i na počúvanie - audiokniha

Novely Bál, Za koho ísť, Ťapákovci, Hrdinovia a Márnosť všetko vám odhalia neuveriteľný pozorovací a rozprávací talent autorky, ktorú smelo môžeme nazvať slovenskou Jane Austenovou. Hoci tvorila o 100 rokov neskôr, žila vo veľmi podobných podmienkach. Aj ona sa narodila do mnohopočetnej rodiny farára a rovnako ako Jane skúmala atmosféru života vidieckej spoločnosti, jej prízemné záujmy a často i chudobný myšlienkový svet. Vkĺznite teda na dedinský Bál, nechajte sa unášať geniálnym vnútorným svetom Timraviných postáv v prvej novele a pokračujte ďalej, od hľadania nádejného ženícha, cez ťapákovskú neschopnosť vystúpiť zo starých koľají, ukážkou nezmyselnosti vojny a jej hrdinov až po dodnes platnú pravdu, že za peniaze si šťastie, lásku ani zdravie nekúpite.

Barbora Kardošová

Neskrátené novely Bál, Za koho ísť, Ťapákovci, Hrdinovia a Márnosť všetko s citom a láskou čítajú skvelé herečky Zuzana Fialová, Zuzana Porubjaková, Jana Oľhová, Kristína Svarinská a Zuzana Vačková.

Niečo o autorke

Božena Slančíková sa narodila 2. októbra 1867 v malej obci Polichno v mnohopočetnej rodine evanjelického farára. Prišla na svet spolu s bratom – dvojčaťom Bohuslavom. Základné vzdelanie získala od otca, neskôr absolvovala štvrtú triedu meštianskej školy v Banskej Bystrici. Skromné vzdelanie si dopĺňala čítaním kníh, o literatúru mali u Slančíkovcov veľký záujem. Rodina si dokonca pre vlastné potešenie vydávala časopis Ratolesť, do ktorého prispievala aj budúca spisovateľka.

Vrcholná predstaviteľka druhej fázy slovenského realizmu písala črty, poviedky a novely z dedinského a spoločenského života. Príbehy zasadzovala zväčša do dedinského alebo malomestského prostredia svojho rodného kraja, v mnohých sa dajú vytušiť jej vlastné skúsenosti, a čo je veľmi sympatické, svoje hrdinky a hrdinov nenechala len útrpne prijímať rany osudu. Smelo ju môžeme nazvať prvou – zlatou a uštipačnou – slovenskou feministkou. Zomrela 27. novembra 1951 v Lučenci vo veku 84 rokov.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
475164
Názov
Ženy. Do tanca i na počúvanie - audiokniha
EAN/ISBN
8588006171570
Poznámka
1. vydanie
Autor
Božena Slančíková-Timrava
Druh tovaru
audiokniha
Rok vydania
2023
Rozmer
140×125×7 mm
Hmotnosť
0,06
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
20%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Ženy. Do tanca i na počúvanie - audiokniha zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.