An Lan Dan

China Miéville

SVK Slovensky Monokel2023/06

Kniha: An Lan Dan - China Miéville
Katalógové číslo: 474515 viac »
Ušetríte až 3,60 € z bežnej ceny 17,90
A navyše získate 14 vernostných bodov
14,30
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: An Lan Dan

Premýšľali ste niekedy nad tým, kam miznú všetky pokazené, stratené či vyhodené veci? Čo ak niekde za nablýskanými fasádami miest žijú svoj druhý život?

Keď sa najlepšie kamarátky Zana a Diba ocitnú v pivnici starého domu, netušia, že objavili vchod do paralelného Londýna, v ktorom ožívajú veci, rozprávajú knihy, kde sa po oblohe premávajú lietajúce autobusy a po zemi vražedné žirafy. Po stretnutiach s výstrednými obyvateľmi Anlondýna však zisťujú, že zvláštne udalosti, ktoré v poslednom čase zažívali, nie sú dielom náhody, ale súčasťou dávneho proroctva: je Zana skutočne vyvolená zachrániť Anlondýn pred Smogom, jedovatým mrakom, ktorý sa postupne zmocňuje celého mesta?

AN LAN DAN je prvá mestská fantasy Chinu Miévilla, zakladateľa žánru New Weird, určená pre mladších čitateľov a čitateľky, a zároveň prvý preklad tohto kultového autora v slovenčine.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
474515
Názov
An Lan Dan
EAN/ISBN
9788082340191
Forma
Brožovaná
Autor
China Miéville
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023/06
Rozsah
432
Rozmer
156×216
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

V obyčajnej miestnosti v nenápadnej budove sedel muž a spriadal veľmi neobyčajné teórie.

Zo všetkých strán ho obklopovali lesklé fľaštičky a banky s chemikáliami, grafy, meradlá a kôpky kníh ako hradby. Mal ich otvorené jednu cez druhú a neustále medzi nimi blúdil pohľadom, akoby sa snažil čítať viaceré naraz. Premýšľal, zapisoval, škrtal a vyhľadával informácie z histórie, chémie a geografie.

Sedel potichu, ozýval sa len škrabot jeho pera a občas si voľačo objavne zašomral popod nos. Očividne pracoval na niečom mimoriadne zložitom, no súdiac podľa jeho šemotenia a výkričníkov na papieri pomaly, ale isto napredoval.

Precestoval veľkú diaľku, len aby sa mohol venovať tejto práci. Bol do nej celkom zahĺbený, a tak mu trvalo hodnú chvíľu, kým si všimol, že sa okolo neho akosi neprirodzene rýchlo stmieva.

Okná zahalila čudná hmla a naokolo sa rozhostilo neobvyklé ticho – nebola to bežná neprítomnosť hluku, skôr akási dravá prítomnosť ticha.

Konečne zdvihol zrak. Pomaly položil pero a otočil sa na stoličke.

„Haló?“ ozval sa. „Pani profesorka? Ste to vy? Priviedli ste pani ministerku...?“

No odpoveď neprichádzala. Z chodby prenikalo čoraz menej svetla. Cez dymové sklo na dverách videl, ako tma naberá tvar. Pomaly vstal. Čosi zavetril vo vzduchu a vytreštil oči.

Popod dvere prekĺzli do miestnosti prúžky dymu. Načahovali sa cez štrbinu ako chápadlá.

„Takže,“ zašepkal muž, „si to ty.“

Odpoveď nedostal, no spoza dverí sa ozvalo akési tlmené hundranie, ktoré trochu pripomínalo smiech.

Muž preglgol a ustúpil od dverí, no odmietal si pripustiť pravdu.

Pozeral sa, ako dym okolo dverí hustne a valí sa naňho. Načiahol sa za poznámky. Rýchlo a zároveň čo najtichšie posunul stoličku pod mriežku vetracej šachty. Vyzeral vystrašene, ale odhodlane – alebo odhodlane, ale vystrašene.

Dym sa k nemu ďalej kúdolil. Už-už sa chcel vytiahnuť do vetracej šachty, keď znova začul dudravý smiech. Otočil sa k dverám.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
An Lan Dan zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.