Čarovné Komárno a okolie

Magical Komárno And Its Surroundings

Renáta Kolenčíková

GBR Anglicky CBS2022/10

Kniha: Čarovné Komárno a okolie - Magical Komárno And Its Surroundings - 1. vydanie - Renáta Kolenčíková
Katalógové číslo: 451889 viac »
Ušetríte až 5,27 € z bežnej ceny 24,99
A navyše získate 19 vernostných bodov
19,72
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Čarovné Komárno a okolie

Magical Komárno And Its Surroundings

Miesto, kam sa vydáme dnes, patrí medzi najstaršie obývané územia na Slovensku. Ožilo vďaka čarovnej vode ušľachtilých riek, ktoré sa pre tento región rozhodli spojiť svoje sily. Mocný Dunaj a rozumný Váh pretekali územím dnešného Komárna už v dobe bronzovej, keď dávali miestnym obyvateľom to najcennejšie – vodu. Neskôr nechali po sebe plaviť obchodnícke lode, aby zaistili mestu aj dostatok tovaru. Mocné rieky zaujali rôzne národy, no nie každému dovolili ich vody prekročiť. Môžu spomínať na kmene Keltov, na rímske vojská, ktoré na brehu Dunaja vybudovali svoje tábory. Zaiste si pamätajú aj na sťahovanie národov, keď sa na ich území zabývali Avari, a aj na to, ako ich obsadili Slovania. Predpokladá sa, že niekde pri Komárne v roku 863 prekročila hranice Dunaja misia slovanských vierozvestcov sv. Cyrila a Metoda. Premýšľajú nad tým, ako sa cítili v Uhorsku, i nad tým, koľko sĺz smútku, ale aj radosti odplavili počas celej svojej existencie. Môžu byť pyšné, keď sa na Komárno pozrú dnes. Keď vidia, čo v tomto malebnom meste aj vďaka nim vyrástlo. Že vidia obyvateľov rôznych národností, kultúr i názorov žiť pokope a v mieri. Že majú ony aj ich mesto obdiv pred celým Slovenskom. Nazrite s nami do skutočného sveta rozprávok. Poďte sa pozrieť na Čarovné Komárno a jeho okolie.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
451889
Názov
Čarovné Komárno a okolie
Podnázov
Magical Komárno And Its Surroundings
EAN/ISBN
9788081443305
Forma
Pevná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Renáta Kolenčíková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/10
Rozsah
208
Rozmer
240×240
Hmotnosť
0,93
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Čarovné Komárno a okolie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.